fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Velkommen til tog- og fergeturer på Rjukanbanen sommersesongen 2018

Fra 25. juni til 10. august kan du bli med på spennende og variert kulturhistorisk reise gjennom verdensarven. Bli med på tur med tog og båt på Rjukanbanen.

I år kan vi ønske velkommen til M/F Storegut sin storstue. 1. plass salong under brodekket er ferdig etter en lang og omfattende istandsettingsprosess. Fra salongen er det fantastisk utsikt over naturen og kulturminnene som finnes langs Tinnsjøen. Vi innfører også nye rutetider med nye formidlingstilbud.

På mandager og onsdager kan du bli med på en rundtur på Tinnsjøen med M/F Storegut. Vi innfører dette tilbudet for å imøtekomme etterspørsel fra de som ønsker å oppleve dette fantastiske kulturminnet på drøye 2 timer. Fergeturene korresponderer med tog-tilbud som innebærer stopp på vindvollene der det blir mulighet for å fotografere Gaustatoppen. Formidlingen om bord blir også fornyet og styrket.

På fredager kan du ta oppleve Rjukanbanen fra Rjukan stasjon til Tinnoset og tilbake igjen. På denne heldagsturen vil de besøkende få et spennende tilbud som omfatter formidling av den spennende industrihistorien langs hele turen. Et populært tilbud er å bli med i maskinrommet på M/F Storegut og et besøk på broa. Vi tilbyr interessante familieaktiviteter ombord, og det er muligheter for å kjøpe seg mat og drikke.

Det er muligheter for å kjøpe tur/retur billetter eller enkelt billetter på både tog- og båtturene. Tog-turen kan kombineres med et besøk på Mæl stasjonsområde og fergeleie. Her kan man oppleve spennende aktiviteter og utstillinger. Det er mulig å ta med sykkel hvis man ønsker å sykle langs jernbanesporet.

 

Kontaktinfo:
Einar Gabrielsen, 970 31 555, avdelingsleder Rjukanbanen
Gunhild Lurås, 908 42 750, leder publikumsavdelingen

Du vil og like