fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Utstillingsprogram 2019

Magne Furuholmen, Morten Slettemeås og Charlotte Thiis-Evensen stiller ut i Telemarksgalleriet i 2019. Utstillingsåret begynte med åpningen av «Det ligger i vår natur: Jubileumsutstilling for Den Norske Turistforening»

Det ligger i vår natur 19.01. – 05.05.

Jubileumsutstilling for Den Norske Turistforening viser verk som skildrer den norske fjellheimen på 1800-tallet og er en storslått feiring av Den Norske Turistforening sitt 150 års jubileum.

Utstillingen viser over 60 kunstverk av sentrale kunstnere i norsk kunsthistorie som Hans Fr. Gude, J. C. Dahl, Johannes Flintoe, Peder Balke, Christian Skredsvig og mange flere.

Noen uker etter at Nasjonalgalleriet stengte, kan vi nå dra til Telemarksgalleriet for å se «bildene av Norge»

Knut Olav Åmås

Les mer om utstillingen her.

Jubileumsutstilling for Den Norske Turistforening. Foto: Tomasz Wacko, NIA

 

 

Magne Furuholmen 01.06. – 01.09.

Årets sommerutstilling i Telemarksgalleriet viser skulptur og grafikk av Magne Furuholmen.

Magne Furuholmen (1962-) arbeider på kryss av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker. I de senere år har han arbeidet som skulptør.

Kunstneren har til utstillingen i Telemarksgalleriet tatt utgangspunkt i sjakk-spill og bygget opp utstilling og verk rund ideen om strategi og spill. Utstillingen vil vise et omfattende utvalg nye verk innen både skulptur og grafikk, og også verk fra serien Self portraits som består av tresnitt i store formater.

Dette blir kunstnerens første soloutstilling i Telemarksgalleriet.

Les mer om utstillingen her.

«Two Queens» Magne Furuholmen. Foto: Vegard Kleven.

 

 

Morten Slettemeås 14.09. – 03.11.

Utstillingen viser abstrakte samtidsmalerier med referanser til 1700-tallets folkekunst. I arbeidene som vises i Telemarksgalleriet refererer Slettemeås til folkekunsten og Telemarksmalerne, som Henrik Sørensen, Erik Werenskiold og Kai Fjell, gjennom en moderne kunstnerisk uttrykksform.

Jeg ønsker å sette disse lokale elementene opp mot vår stadig globale hverdag og se det historiske opp mot vår flimrete samtid.

Morten Slettemeås

Morten Slettemeås (1975-) er opprinnelig fra Gvarv i Telemark, men bor og arbeider i Oslo. Dette er kunstnerens første utstilling i Telemarksgalleriet.

Les mer om utstillingen her.

 

Morten Slettemeås  F.V. «Green ground, pink ground», 2018, 200 x 250 cm, olje på lerret. «Green ground, red ground», 2018, 200 x 250 cm, olje på lerret. Foto: Morten Slettemeås

 

Charlotte Thiis-Evensen 16.11. – 02.02.

Charlotte Thiis- Evensen (1968-) er en flermedial kunstner som arbeider med foto, film, lyd og billedkunst. Hun er opptatt av arbeid som en nødvendig betingelse for et godt liv og de siste årene har hun laget flere kunstverk som undersøker dette temaet på ulike måter. Utstillingen viser to nye verk; Gullklokken (2019) og Forget me not (2019), sammen med verket Linje 5 (2016).

Dette er Thiis-Evensens første utstilling i Telemarksgalleriet.

Thiis-Evensen har sin utdannelse fra Statens Kunstakademi og har hovedfag i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun er også journalist og regissør, og er kjent for blant annet TV-programmene «Arkitektens hjem» på NRK.

Les mer om utstillingen her.

 

Utsnitt av «Linje 5» av Charlotte Thiis-Evensen.
Du vil og like