fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Ungdommene er med!

Telemark kunstmuseum utforsker en ny måte å jobbe med elevmedvirkning i utvikling av formidlingsopplegg. I prosjekt «Være med!» er ungdommer fra klasse 10 c ved Notodden ungdomsskole med på å lage et kunstformidlingsopplegg for ungdom.

Klasse 10 c ved Notodden ungdomsskole er for tiden medvirkende i å utvikle et kunstformidlingsopplegg for ungdom. Opplegget, som heter SOS KUNST, skal ta utgangspunkt i museets nyåpna utstilling «Tungt vann og dype daler» av fotokunstner Dag Alveng, og gjennomføres for alle elever på 9. trinn i Notodden.

Være med! består av 5 workshop der 10 c jobber sammen med museets formidlere. Under vår andre workshop, fikk elevene møte kunstneren! Dag Alveng viste elevene rundt i utstillingen og etterpå fikk alle elevene stille spørsmål som de hadde forberedt på forhånd. Hva er fotokunst for deg, og hva er ditt favorittbilde av egne fotografier? Flere av kunstnerens egne favoritter er med i utstillingen som åpnet den 30.10 og står til 10.01.2022!

Målet med prosjektet er å bli bedre kjent med ungdom som målgruppe for å kunne skape best mulig kunstmøte for dem. I tillegg vil vi gjennom dette prosjektet utforsket en ny måte å jobbe med medvirkning på, i direkte dialog med målgruppen og i samarbeid med skolen.

Elevmedvirkningsprosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Det gjennomføres i november og desember 2021 og evalueres i etterkant.

 

Prosjektet er støttet av:

Du vil og like