fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Tilbudsbefaring på Vemork i dag

En viktig milepæl i prosjektet med bygging av et sikrings- og formidlingsbygg over Tungtvannskjelleren på Vemork ble i dag gjennomført når NIA inviterte til tilbudsbefaring. 

Tungtvannskjelleren var arena for det som trolig er verdens meste kjente sabotasjeaksjon under andre verdenskrig, og som ble funnet intakt etter en industriarkeologisk utgravning i 2017 og 2018.

De fremmøtte fikk en grundig presentasjon av prosjektet knyttet til byggingen av det nye sikrings- og formidlingsbygget av direktør Runar Lia ved NIA, og prosjektleder Stig Garberg fra Sweco.

Det var totalt 7 firmaer på besøk på denne befaringen, mens 12 firmaer deltok på tilbudsbefaringen som ble arrangert før snøen la seg på Vemork i oktober 2019.

Konkurransegrunnlaget for de fire utførelsesentreprisene (bygg, elektro, ventilasjon og rør) for bygging av vernebygget ble publisert i uke 7 og fristen for innsending av tilbud er 16. mars kl.12.00.

Byggingen av dette viktige bygget er planlagt med oppstart i begynnelsen av mai 2020. Bygget skal være klart for innflytting sommeren 2021.

Det er tidligere gjennomført konkurranse for byggeleder og prosjektleder som i januar ble tildelt Sweco.

Link til konkurransegrunnlagene som finnes på Doffin:

Deltagere på dagens tilbudsbefaringen for bygging av vernebygg over Tungtvannskjelleren (f.v.):

Roger Magnushommen (RIB, Sweco), Stig Garberg (PL, Sweco), Torodd Hopen (Multiluft AS), Runar Lia (direktør NIA),  Paula Bouwmeester (Point arkitekter), Arnfinn Lurås (Rjukan VVS & Elektro), Morten Seland (GK inneklima AS), Svein Øyaland (Rjukan VVS & Elektro), Torgeir Uglem (Kongsberg Betonglegging AS), Bård Lien (AtilÅ Entreprenør AS), Odd Skårberg (Skårberg Maskin AS) og Torkild Mosebø (BL, Sweco).

Du vil og like