fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Telemarksgalleriets venner: Program for høsten 2020

Det ble en unormal vår, men nå er vi igang igjen! Her finner du oversikt over venneforeningens program for høsten.

Høstens program

Utstillingen med Karen Bit Vejles fabelaktige klippekunst har inspirert oss til fire helt ulike foredrag, alle med assosiasjoner til Bit Vejles arbeider. Vi gleder oss til å dele opplevelsene med dere.

 

«Å tegne med tråd» – foredrag ved Dag Blakkisrud

Torsdag 3. september kl 19, Telemarksgalleriet

Kunst skapes med mange virkemidler, til sjeldenhetene hører vel det å fortelle ved hjelp av saks og papir slik Karen Bit Vejle gjør i utstillingen på galleriet denne perioden. Andre kunstnere gjenskaper våre kjente myter med nål og tråd som tusenkunstneren Torvald Moseid er berømt for.
Dag Blakkisrud er frilans kulturarbeider. Han har i mange år vært Torvald Moseids medarbeider og har kuratert mange utstillinger for ham, blant annet utstillingen med det 55 m lange broderiet Draumkvedet på Hadeland Glassverk.

«Med saks og papir til russisk musikk- noen refleksjoner over Karen Bit Vejles kunst» – foredrag ved Gunnar Danbolt.

Torsdag 8. oktober kl 19, Telemarksgalleriet

Kunsthistoriker Gunnar Danbolt er kjent for å trekke linjer mellom ulike fagområder. Han snakker like gjeme om en symfoni av Sjostakovitsj som han introduserer en utstilling. Alltid slik at vi forstår hva kunsten dreier seg om.

«Eventyrforteller og papirklipper» – foredrag ved Arne Marius Samuelsen og Jorun Hegna

Torsdag 12. november kl 19, Telemarksgalleriet

Visste du at Karen Bit Vejle er en av få kunstnere som har blitt invitert til å ha en utstilling på H. C. Andersen museet i Odense, Danmark? H.C. Andersen elsket papir. Han skrev på det, tegnet på det og klippet i det. Dette forteller Dosent Arne Marius Samuelsen mer om. Jorun Hegna formidler «Snedronningen».

«GOD JUL!» – foredrag ved Geir Thomas Risåsen

Torsdag 3. desember kl 19, Telemarksgalleriet

Risåsen er konservator på Norsk Folkemuseum. Hos oss vil han fortelle om tradisjoner knyttet til forberedelser og feiring av jul. Han vil også innvie oss i julekurvklippingens hemmeligheter
Denne kvelden inviterer vi til en liten smak av jul.

 

Informajson til våre meldemmer

Medlemsbladet kan lastes ned som PDF her: Venneforeningens progam høsten 2020

Den forsinkede giroen for årskontingenten er kommet. Betalingsfrist 15.09.2020.  NB! Husk å oppgi navn på innbetalingen.
Vi ønsker oss epostadressene deres for lettere å kunne nå dere. Dette gjøres enkelt ved at du skriver inn navn og epostadresse i meldingsfeltet når du betaler i nettbanken.

Følg Venneforeningen på Facebook !

Leder for Telemarksgalleriets venner er Arne Marius Samuelsen, arne.m.samuelsen@usn.no. 

 

 

Du vil og like