fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Telemarksarkivet legger fram bevaringsplan for fylkets historiske arkiver

Etter snart to års innsats er nå bevaringsplanen for Telemarks historiske arkiver klar. Det er Nettverket Telemarksarkivet der NIA bidrar som nå legger fram denne viktige planen for alle de historiske arkivene som ikke har beskyttelse – nemlig arkivmaterialet som er fra privat sektor.

Aktørene som har bevart historiske arkiver fra privat sektor består av mange små og noen få større organisasjoner. Landskapet består av organisasjoner, arkiver og museer i Telemark som har tilholdssted på kryss og tvers av nesten hele fylket.

Nesten alle disser har levert opplysninger materialet de har bevart og det mangfoldet er nå synlig på lokalhistoriskwiki.no.

Hvordan det bevarte materialet har innflytelse på hva som skal innsamles i framtida, er kanskje det viktigste spørsmålet. Svarene fra arkivarene på museene er nå offentlig i planutkastet, og i de neste månedene er det viktig at Arkiv-Telemark ser sammen på forslagene som ligger der.

Hele planutkastet er sånn: https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Bevaringsplan_for_privatarkiv_i_Telemark

Til høsten ønsker Telemarksarkivet velkommen til konferanse om arkivbevaringsarbeidet i fylket, og da skal vi sammen vurdere planens forslag.

Kontaktinfo:
Arkiv og samlingsforvaltningen v/ avdelingsleder Kjetil H Djuve

Du vil og like