fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Snekker og smed – håndverk med metall og tre

Det er spennende å oppleve verkstedarbeid og få følge med på hvordan håndverkeren jobber. Det er lærerikt å få trene på å bruke håndverktøy og lage et eget produkt i tre eller metall.

I sommersesongen tilbyr Tinn Museum arrangementer som er tematisk knyttet til håndverkstradisjoner og naturmiljøet på selve tunet og i en større sammenheng. Det legges vekt på å formidle historien til besøksområdet og hva slags tanker stifterne av museet gjorde seg tidlig på 1900-tallet. Museet skulle være et konkret minne på tidligere tiders hverdagsliv og skikker, det skulle formidle bruksmåter og næringslivet langt tilbake i tid.

Håndverk

Grunntanken var at museumsområdet skulle vitne om kulturverdiene og jobbe for videreføring av disse og bevaring av sammenhengen mellom tidligere tider, nå-tida og framtida. Håndverk som fokuspunkt er en flott inngang til denne tematikken. I snekkerverkstedet er opplevelsen av trelukt og de håndfaste produktene som lages med hjelp av egen innsats og enkelt håndverktøy i fokus. Hos smeden føles den intense varmen fra smia. Det gnistrer og brenner. Det harde stålet forandrer farge, blir mykt og kan formes til noe helt nytt. Bli med inn på tunet og vær snekker eller smed for en dag.

Du vil og like