fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Digitale aktiviteter for barn

Telemarksgalleriet ønsker alle en aktiv og kreativ hverdag! her finner du morsomme oppgaver, aktiviteter og eventyr for hele familien. Følg også med på vår nettside og Facebook- side.

Kreative oppgaver

 

LAG DITT EGET MONO-TRYKK

Å lage trykk er morsomt og veldig enkelt! I denne filmen viser Lucy hva du trenger for å lage et monotrykk og hvordan du kan gjøre det. Motivet velger du selv!
Denne oppgaven er inspirert av utstillingen «Alt kjøtt er som gress» av Borgny Svalastog.

 

KLIPP BIT VEJLES SNØKRYSTALLER

Maler på snøkrystallene kan også lastes ned her: Lett, Middels, Vanskelig.

Snøkrystallene kan være litt vanskelige å klippe, så det er lurt med tålmodighet, en spiss saks og hjelp fra en voksen. Se Karen Bit Vejle vise deg hvordan du klipper snekrystall i videoen under!

 

PAPIRDUKKER
Å lage papirdukker og klær til dem er kjempegøy! Vi lager papirdukker inspirert av utstillingen «Søskenliv» av Theresa Jessing. Dette er en aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Vi har laget en inspirasjonsfilm som gir deg noen tips på hvordan det kan gjøres. Mal til papirdukker og klær kan du laste ned på nettsiden her.

Mal til papirdukke og klær kan du laste ned her!

Foto: M. Vangen, NIA

 

 

GÆKKEBREV
Send en påskehilsen til noen du er glad i! Å klippe og sende «Gækkebrev» (Snøklokke-brev) er en dansk påsketradisjon.  Man klipper et symmetrisk mønster i brettet papir, gjerne inspirert av snøklokker og andre vårtegn. Et gækkebrev inneholder i tillegg en oppgave eller et dikt hvor mottakeren skal gjette hvem som har sendt brevet. Om mottakeren gjetter riktig avsender må avsenderen gi dem litt påskegodt. I flere av Theresa Jessings tegninger i utstillingen «Søskenliv» er barna opptatt av å lage gækkebrev. Du kan klippe dine egne, alt du trenger er saks og papir!

Klipp Gækkebrev. Foto: Monika Steen-Samuelsen og Kaia Hortemo Skåttet, NIA
Klipp Gækkebrev. Foto: Kaia Hortemo Skåttet, NIA

Eventyrstund

Har du hørt eventyret om Sam Eyde og trollene i Svelgfossen? Eventyret er basert på Th. Kittelsens akvareller i Svelgfoss-serien og hendelsene som plasserte Rjukan-Notodden industriarv på UNESCO verdensarvliste. Eventyret ble skrevet av Ingrid Lien og blir fortalt av museumspedagog Målfrid R. Vangen.

 

Påskekrim for barn 2020

«Albertine og kunst-tyveriet»: Et kunstverk er stjålet! Bli med og løs mysteriet om det bortkomne kunstverket. Serien har fire episoder som første gang ble sendt påsken 2020. I siste episode avsløres løsningen. Her kan du se alle episodene:

Påskekrim for barn 2021

«Mesterdetektiven Albertine og det store smellet». Et mystisk drønn høres over hele Notodden. Hva var det som smalt? Og hva har det med Telemarksgalleriet og Verdensarvsenteret å gjøre? Serien har fire episoder som første gang ble sendt påsken 2021. I siste episode avsløres løsningen. Her kan du se alle episodene:

Du vil og like