fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Nytt digitalt spill – Operasjon Gunnerside – kampen om tungtvannet

StoryTel Escape og Norsk Industriarbeidermuseum ( NIA ) har nå lansert et nytt digitalt spill.
«Operasjon Gunnerside – kampen om tungtvannet» som det første av mange interaktive og digitale spill som spinner rundt historiske hendelser og plot rundt i Norge. Konseptet bygger på escaperoom ideen og spillene skal være korte, intense og relativt komplekse – samtidig som de skal underholde og kunne gi læring.

Gjennom det siste året har vi jobbet intenst med å ferdigstille «Operasjon Gunnerside – Kampen om Tungtvannet» i et samarbeidsprosjekt med Norsk Industriarbeidermuseum ( NIA )  på Vemork. Vi har hatt møter, gått gjennom detaljer, kikket på bilder og testet konseptet på flere av de museumsansatte og gleder oss over at vi nå kan lansere dette spillet som er godt egnet for både ungdom og voksne.

I utgangspunktet tenkte vi at dette skulle være et produkt som retter seg mot kurs og konferansemarkedet.

Den tanken utviklet seg raskt til å favne om potensialet som ligger i både hjemmemarkedet og undervisningsinstitusjoner.

I sommer besluttet vi å tenke bredt nok til å favne alle disse tre markedene.

Spillet lanseres torsdag 30. april og vil være tilgjengelig på nia.no.

Kampen om tungtvannet har i høyeste grad aktuell tematikk vi kommer til å belyse gjennom spillet. Det handler om kommunikasjon, evnen til å lytte til hverandre, observere, delegere og egentlig sørge for at alle i en gruppe bidrar med sitt. Dette er relevant enten man er på jobb, på skole eller skal fungere i en familie. Når vi hekter på kjente elementer fra escaperoom-teori skaper vi et stress som gjør at vi kanskje kan få et bittelite innblikk i hvordan disse gutta hadde det over vidda og ned gjennom juvet. Vi er spente på reaksjonene.

 

Du vil og like