fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

NIA er sertifisert som Miljøfyrtårn!

Det endelige beviset på at museet er sertifisert som Miljøfyrtårn ble overlevert i en hyggelig seremoni av ordfører Steinar Bergsland og prosjektleder for bærekraftig reisemål Karin Rø på Rjukan torv i dag, 19. mai.

Stiftelsen Miljøfyrtårn har sertifisert Norsk Industriarbeidermuseum – Vemork, Rjukanbanen, Mæl stasjon, Tinn museum og Telemarksgalleriet.

NIA er autorisert som Verdensarvsenter for Rjukan-Notodden Industriarv, og skal i henhold til autorisasjonskravene  «etterstrebe å oppfylle og ha godkjente sertifiseringsordninger definert for bærekraftige bedrifter eks Green travel, Miljøfyrtårn og/eller Norsk økoturisme».

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft.

Gjennom et digitalt system får virksomheter konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette gir virksomheter gode forutsetninger for å bidra til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Du kan lese mer om Miljøfyrtårn her.

 

Du vil og like