fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Møsstrond bygdelags arkiv

Onsdag 2. oktober hentet NIA bygdelagets arkiv på Hovden. Den viktige kilden ble i sin tid skapt av Sven Poulsson med bidrag fra hele bygda, og inneholder fotografier, tegninger og dokumenter.

Tidlig på morgenen møtte Ingelinn Kårvand, Kine Kristoffersen og journalisten Bjørn Harry Schønhaug opp på Varland i nydelig høstvær. Derifra stod Harald Hovden for båttransporten videre til Hovden. Bygdelagets arkiv har frem til nå stått på den tidligere internatskolen som nå fungerer som grendehus og leirskole. Sammen med Sven Poulsson ble arkivet som er nøye sortert på hver gård, gjennomgått og pakket ned i fem kasser. Poulsson som er fastboende hadde også med seg et privat fotoalbum med gamle bilder fra Møsstrond. NIA har fått lov til å låne albumet for digitalisering.

Både hyttefolk og fastboende er med i bygdelaget med formål å ivareta kulturtradisjoner og stå for sosiale aktiviteter. Arkivet skal deponeres hos NIA og målet er å få digitalisert og publisert det i nær fremtid slik at det blir tilgjengelig for alle.

Det er flere viktige samlinger med fotografier ute i bygda og vi håper på flere fine turer ut i det vakre landskapet.

 

Fjellbygda Møsstrond – innsamling av historiske fotografi er et prosjekt i regi av Norsk industriarbeidermuseum. Målet er innsamling av fotografier fra Møsstrond og omegn for å formidle og bevare den unike historien.

Du vil og like