fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

NYTT TILBUD! KLUBB NIA, MEDLEMSKLUBB NORSK INDUSTRIARBEIDERMUSEUM MED EKSKLUSIVE TILBUD 

Vi introduserer herved et nytt konsept for å ta best mulig vare på mange av dere som brenner for det samme som oss og har lyst å bruke museet flere ganger gjennom et år og gjerne få med dere et par arrangementer forbeholdt medlemmer – NIA medlemsklubb!

 

Norsk industriarbeidermuseum består blant annet av Vemork, Tungtvannskjelleren, Telemark kunstmuseum, Rjukanbanen, Heddal Bygdetun, Tuddal bygdetun, Tinn museum og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv. 


Medlemskap gir deg
 blant annet fri tilgang til alle våre åpne arenaer, invitasjoner til eksklusive arrangementer, utstillingsåpninger, halv pris på Rjukanbanens historiske tog og ferjeturer og rabatter i våre museumsbutikker gjennom året.
 


Alle som kjøper medlemskap til seg selv eller som gave før nyttår inviteres til en eksklusiv omvisning i Tungtvannskjelleren før vi 
åpner sommeren 2022.
 

 
 

INFO OM VÅRE ARENAER

 

Vemork ligger som et eventyrslott på kanten av juvet ved RJukanfossen og omgitt av storslått naturVemork Kraftstasjon stod ferdig i 1911 og var da verdens største kraftverk. 

Fra sommeren 2022 kan du også oppleve Tungtvannskjelleren der rommet der Tungtvannsaksjonen, en av de mest sagnomsuste og ikoniske militære sabotasjeaksjonene (Tungtvannsaksjonen) gjennom alle tider fant sted fortsatt finnes og nå kan oppleves intakt. 


Telemark
kunstmuseum, Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv, Notodden
 

Telemark kunstmuseum ligger vakkert til i Tinfos papirfabrikks gamle sliperihall og viser dagsaktuell samtidskunst og historiske utstillinger med kunst fra den norske gullalder, deriblant Kittilsens berømte Svælgfosserie, bestilt av Sam Eyde. 

Transporten fra Rjukan til Tinnoset med jernbane og ferger var en av verdens mest avanserte da den åpnet i 1909 og er i dag et av de bærende elementene i RJukan Notodden Industriarv som er innlemmet i Unesco World Heritage list. Den ble bygget av Norsk Hydro for å frakte kunstgjødsel fra Rjukan til Notodden og videre til verdensmarkedet, men er i dag et unikt teknisk industrielt kulturminne som kan tilby både togturer og ferjereiser. 

 

Kulturhistoriske museer på Rjukan, Notodden og i Tuddal med gårdshus fra 1000-tallet og fram mot 1900. 

Museene viser det gamle bondesamfunnet med særegne tradisjoner og sosiale skiller mellom bonde og husmann. 

 

Årskort pris: 

699,- 

Kontaktinfo: post@nia.no