fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Julegavetips fra museumsbutikken

Telemark kunstmuseum har et stort utvalg innen grafikk, kunsthåndverk, bøker, smykker, julepynt og gaveartikler i alle prisklasser. Velkommen til oss for en hyggelig julehandel!

Her ser du et lite utvalg fra museumsbutikken:

Dag Alveng – Photographs from Telemark»

Årets julegave fra Telemark! Dag Alveng (f. 1953) er en av våre fremste og mest betydningsfulle fotokunstnere. Den flotte fotoboken «Photographs from Telemark» tar utgangspunkt i fotoprosjektet og utstillingen Tungt vann og dype daler. Her står kunstnerens møte med Verdensarven og Telemark i sentrum. Hvordan kan verdensarven fungere som påvirkningskraft og inspirasjon i kunsten? Og hvordan kan samtidskunst inspirere til større kunnskap om verdensarven?

Boken viser hele Alvengs nye fotoserie med motiv fra Telemark og er utgitt på Forlaget Press høsten 2021. Tekster er skrevet av Amalie Kasin Lerstang.

Dag Alveng «Photographs from Telemark» (2021), Forlaget Press.

Produkter fra Bit Vejle

Papirkunstner Bit Vejle har utformet og designet en rekke produkter. Vi fører et stort utvalg julepynt og andre gaveartikler utformet av papirkunstneren, blant annet julekuler utformet i samarbeid med Porsgrund porselen og Hadeland glassverk.

 

Gaveartikler med kjente og kjære motiv

Kom i julestemning med Th. Kittelsens «Dompapp på rimet kvist», eller andre kjente og kjære motiver fra norsk kunsthistorie. I museumsbutikken finner flotte produkter fra Eyepoc og håndspikkede fugler, knagger, dørstoppere og fuglekasser fra det svenske merket Wildlife garden.
«Multiholk» (fuglemater og fuglekasse) fra Wildlife garden (550,-). Foto: H. Wakeford, NIA
Utvalgte varer fra Eyepoc og Wildlife garden. (Ulike varer og motiver, Pris: 49-299,-) Foto: S. Lange, NIA

 

Julekaffe fra Solberg og Hansen

Årets julekaffe kommer i en flott gavepakning og er en søt og rund kaffe med toner av røde bær, vanilje og sjokolade. Den har sødmefulle smaker og bred appell, og passer i favorittkoppen hele julen gjennom. Pris: kr 149,-

Kaffen kommer fra gården La Bolsa i Guatemala, en kaffegård som tar føringen når det kommer til sosialt ansvar, miljø og bærekraft, i tillegg til å dyrke førsteklasses kaffe. Solberg & Hansen har hatt et samarbeid med La Bolsa i mange år, og noe av inntektene fra salget av denne kaffen går for femte året på rad til skoleprosjektet på kaffegården: La Bolsa School.

 

Kunsthåndverk og design

Vi fører keramikk av bla. Bryan Evans og Salah Nassar, en rekke ulike interiør- og designprodukter fra bla. Ment og Porsgrund, smykker og mye mer.

Keramikk av Salah Nassar. Foto: H. Wakeford, NIA

Postkort og plakater av Th. Kittelsen

Vi har postkort og plakater av hele Th. Kittelsens Svelgfos-serie! Plakatene er i A3-format og passer standard bileldrammer. Vi fører også en rekke andre kunstkort.

Postkort: 35,- stk. Alle fem for 139,-
Plakat: 99,- stk / alle fem for 399,-

 

Velkommen til oss for en hyggelig julehandel!

 

Du vil og like