For å forstå vår egen tid og finne gode levemåter for fremtiden, er det viktig med kjennskap til fortidens kunnskap, teknikker og tradisjoner. I DKS-programmet på Tinn Museum blir elevene på 4. trinn med tilbake til «gamle dager» for å gjøre en innsats på gården.
I løpet av skoledagen på tunet lærer elevene om husbygging og prøver ut lafteteknikk. De finner nytteplanter, studerer dem og får kunnskap om hvordan planter og vekster ble brukt og utnyttet i gamle dager.
Plantelære og tradisjoner
Tinn Museum er Rjukans bygdetun. Området gir oss et bilde på hvordan Vestfjorddalen og boligtradisjonene der var før 1900-tallet.
Undervisningsopplegget fokuserer på hvordan folk levde og virket i gamle dager. Aktivitetene foregår utendørs på kulturtunet og tar for seg plantelære, lokalhistorie og bo-tradisjoner. Den kulturelle skolesekken setter perspektiv på ulikhetene før og nå, og på hva industrien gjorde for samfunnsutviklingen.
Intenst liv. Interessant læring.
Det var arbeidsintensivt å leve i landet vårt før industrien utløste store endringer for folk flest. DKS-programmet gir innblikk i levemåter og skikk i eldre tid.
Ved å få innblikk i at man tidligere måtte utnytte dagslyset, årstidene og ressursene med arbeid fra morgen til kveld får dagens unge nytt perspektiv på egen hverdag og hva bærekraft vil si.
Passer for: 4. trinn
Varighet: 2,5 timer
Gi elevene en dag i 1873.
Kontakt
post@nia.no
Tlf. 350 99 000