fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Fargesprakende NORD

Lørdag 6. oktober inviterte vi til åpningen av Yngve Henriksens fargesprakende utstilling i Telemarksgalleriet.

Utstillingen NORD med malerier av Yngve Henriksen åpnet 6 oktober. Mange tok turen for å få med seg kunstnerns hittil største utstilling. Dette er også hans første utstilling i Telemarksgalleriet.

Konferansier denne dagen var Runar Lia, direktør for NIA. Åpningstalen ble holdt av kunsthistoriker Linda Bekkevold som nylig tiltrådte som leder ved Telemark Kunstsenter.

Musikalsk innslag ved Torun Eriksen, en norsk jazzmusiker og tekstforfatter, kjent for utgivelser innen pop-jazz. Hun har med seg Kjetil Dalland på bass. Eriksen er på releaseturné i Norge og Europa i forbindelse med utgivelse av sitt sjette soloalbum «Luxury and Waste» og la i denne forbindelsen turen innom Telemarksgalleriet for å spille på åpningen.

Yngve Henriksen (F. 1965-) bor og arbeider med base i Lofoten. Han er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg 1983 – 86, og ved SHKD i Bergen 1988 – 90. Henriksen debuterte i Galleri Boj Stockholm i 1990 og har siden vært en aktiv utstiller i norsk kunstliv. Han har primært jobbet med separatutstillinger og offentlige oppdrag

Henriksens malerier er abstrakte flater med røffe lag med maling. Blåtonene er dominerende i en palett av primærfarger. I motivene kan vi skimte husvegger og slitte fasader, horisonter, himmel og hav. Kunstneren arbeider med tempera og olje på lerret og har i den senere tid eksperimentert med et stadig mer abstrahert og forenklet uttrykk. Utstillingen forteller om denne dreiningen fra det figurative mot det abstrakte.

Utstillingen «NORD» omfatter malerier fra de siste ti årene.

NORD – Yngve Henriksen. Foto: Susanne Grina Lange, NIA