fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

6. oktober 2018 - 2. januar 2019

NORD

Utstillingen NORD viser malerier av Yngve Henriksen.
Yngve Henriksen
Yngve Henriksen. Foto: Kjell Ove Storvik

«Jeg arbeider med tilstandsrapporter som reflekterer livet mitt og landskapet jeg bor og arbeider i, Lofoten. Det handler om røtter, identitet, minner, og min egen historie på mange måter. Dette landskapet eier støy og stillhet, styrke og vemod. Det bor et stort lys i det, og et stort mørke. Alt dette interesserer meg, og har alltid vært utgangspunkt for mitt kunstnerskap. Utstillingen «NORD» omfatter malerier fra de siste fem årene. Jeg arbeider med tempera og olje på lerret. Jeg er opptatt av forskningen som ligger i selve maleriet: både rent visuelt, og teknisk i forhold til virkemidler og metoder. Fra et mere figurativt uttrykk er jeg i en prosess mot et mer abstrahert og forenklet uttrykk. Utstillingen forteller om denne dreiningen. Jeg ser mitt arbeide som en dagbok. Hver dag har sin historie, sitt avtrykk. Det handler om indre og ytre tilstander som forenes. Jeg prøver på formidle fragmenter av disse tilstandene.»               

– Yngve Henriksen, Svolvær 14. mars 2018

 

 

Om kunstneren:
Yngve Henriksen (F. Svolvær 1965) bor og arbeider med base i Lofoten. Han er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg 1983 – 86, og SHKD, Bergen 1988 – 90 og debuterte i Galleri Boj Stockholm i 1990. Dette er kunstnerens første utstilling i Telemarksgalleriet.

Yngve Henriksen har primært jobbet med separatutstillinger og offentlige oppdrag. Av utstillinger i senere år kan nevnes Buskerud Kunstnersenter – Drammen 2015, Galleri Langegården – Bergen 2015, Galleri Helle Knudsen – Stockholm 2016 og Galleri Briskeby – Oslo 2013, 2015, 2017.

Innkjøp i utvalg: Norsk Kulturråd, Nordnorsk Kunstmuseum, NRK, Statoil Kunstsamlinger, DNBs Kunstsamlinger, H.M. Dronning Sonjas Kunstsamling, Universitetet i Tromsø, Universitetet i Nordland, Universitetssykehuset i Tromsø, Universitetssykehuset i Stavanger, Fylkesrådet i Nordland, Høgskolen i Oslo og Akershus, Sysselmannskontoret på Svalbard, Statens Konstråd i Sverige og Sveriges Television (SVT).

www.yngvehenriksen.no
Facebook: Yngve Henriksen // Art
Instagram: yngvehenriksen