fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

20. februar - 7. mars

Vinterferien på Telemarksgalleriet og Verdensarvsenteret

Velkommen til spennende utstillinger og aktiviteter for hele familien på Notodden i vinterferieukene!

Kunstutstillingene

Opplev den nye utstillingen «Alt kjøtt blir som gress» med verk av Borgny Svalastog i Sal 1. Den retrospektive utstillingen viser utvalgte arbeider innen tekstil, grafikk og installasjon fra hele kunstnerens karriere.

Skulpturutstillingen «Billedhugger Kjell Grette Christensen» i Sal 2 viser modeller, utkast og mindre skulpturer av Kjell Grette Christensen. Her presenteres også verk fra museets kunstsamling som feks Theodor Kittelsens «Svælgfoss-serie».

Kunstnerisk verksted og aktiviteter for barna

Utforsk museets utstillinger med vår kunstjakt for barn! Kart og premie får man i resepsjonen.

På barnas verksted kan du i vinterferien lage ditt eget trykk inspirert av Borgny Svalastogs monotypier.  Utstyr og veiledning ligger fremme. Verkstedet følger museets åpningstid og aktiviteten inngår i inngangsbilletten. Barn under 10 år kommer gratis inn på museet i følge med voksen.

 

Verdenarvsenteret avd. Notodden

Bli bedre kjent med verdensarven Rjukan Notodden Industriarv i utstillingen «Gnisten» og la deg fascinere av hendelsen på begynnelsen av 1900-tallet som har fått Rjukan og Notodden på UNESCOs verdesnarvliste.

Sam og Saras Aktivitetshefte
Gjennom Sam og Saras aktivitetshefte kan barn og barnefamilier fordype seg i vår fantastiske industriarv i Notodden og Rjukan. De to karakterene Sam og Sara har fått sine egenskaper fra Sam Eyde og Kristian Birkeland og tar oss med på en reise gjennom verdensarvområdet . Aktivitetshefte er tegnet og illustrert av Øisteins blyant. Gratis opppgavehefte får du i resepsjonen! Den store aktivitetsboken «Sam og Sara – industrieventyret» finner du for salg i museumsbutikken. 

 

Kafé og museumsbutikk

I vår trivelige kafé får du nystekte vafler, kaffe fra Tim Wendelboe og Yara, samt deilig te fra Solberg og Hansen.

I galleributikken fører vi billedkunst, kunsthåndverk, glass, keramikk, kunstbøker, smykker og grafikk i alle prisklasser. Her finner du også den store aktivitetsboken «Sam og Sara – industrieventyret» utviklet i samarbeid med Øisteins blyant. 

 

Velkommen til museet i vinterferien!
Det er trygt å besøke oss. Hold avstand og følg smittevernrådene.