fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. juli - 8. juli

Vandreteater i verdensarven

Torsdag 1. og 8. juli blir verdensarven levende! Bli med på vandreteateret i Verdensarven. Gjennom møter med historiske personligheter blir publikum bedre kjent med industriens fremvekst i Notodden og verdensarvstatusen Rjukan-Notodden Industriarv.

Om vandreteateret

Hans Majestet Kong Haakon VII er på besøk hos Sam Eyde på Notodden denne dagen i 1908, og alle har kommet for å få et glimt av han. Men hvor er han egentlig? Kanskje Rallaren på jernbanelinja, Herr og Fru Berg i Grønnbyen, eller selveste Fru Eyde på Admini, vet mer?

Vandreteateret er en del av NIA sitt formidlingsopplegg for videregående skoler i Den kulturelle skolesekken. Rollene spilles av NIAs formidlere og meldemmer av Notodden historielag.

Vi starter vandringen fra Verdensarvsentret og Telemarksgalleriet på det fredede industriområdet Tinfos. Deretter krysser vi Tinnosbanen og går videre gjennom boligområdet Villamoen til Admini, som Hydros generaldirektør Sam Eyde fikk satt opp i 1906. Fra Villamoen, der funksjonærer og ingeniører bodde, kommer vi ned til arbeidernes boligområde, kalt Grønnbyen, som var Norges første hageby.

Distansen er ca. 2 km og har noen bakker. Behagelig skotøy anbefales.

 

Verdensarvsenteret
1.juli og 8. juli kl. 14.00-15.00

Maks 25 deltagere. 

Forhåndsalg av billetter av smittevernhensyn.
Billetter bestiller du på nett (vandreteater 1. juli og vandreteater 8. juli) eller på Telemarksgalleriet.

Inngang til museet er inkludert i billetten.

 

Opplev Notodden

I sommer kan du oppleve kultur og spennende aktiviteter hver torsdag i juli på Notodden! Både lokalbefolkning og tilreisende kan oppleve spennende kulturpåfyll og noen av perlene byen kan friste med. Publikum kan oppleve spel og sverdkamp, hesteridning, omvisninger, byvandringer, kreativt verksted, BluesCruise og mini-konserter og masse spennende kinotilbud.

Les mer om programmet og samarbeidspartene her.