fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

19. juni kl. 13:00 - 14:00

Utstillingsmarkering: «Alt kjøtt er som gress»

Lørdag 19. juni inviterer vi til markering av Borgny Svalastogs utstilling "Alt kjøtt er som gress" med musikk og foredrag.
"Alt kjøtt er som gress" - Borgny Svalastog. Foto: T. Wacko, NIA

Utstillingen «Alt kjøtt er som gress» åpnet i Telemarksgalleriet 23. januar i år. På grunn av nasjonale- og lokale smittevernregler var det ikke mulig å gjennomføre et åpningsarrangement.

Vi er derfor glade for å kunne ønske velkommen til en markering av Borgny Svalastogs retrospektive utstilling lørdag 19. juni kl 13:00 i Telemarksgalleriet!

Forhåndssalg av billetter på nia.no eller over disk på Telemarksgalleriet.

 

 

Program

Foredrag ved kunsthistoriker Gunnar Danbolt

Musikk ved folkemusiker Anne Hytta.

Åpningstale ved Jostein Skurdal.

Borgny Svalastog viser rundt i utstillingen.

 

«Alt kjøtt er som gress»

Utstillingen presenterer verk fra hele Borgny Svalastogs tid som billedkunstner fra debututstillingen i 1984 frem til i dag. Svalastog er en av våre fremste kvinnelig kunstnere og en fornyer av kirke- og tekstilkunst. Utstillingen er kuratert av Per Bjarne Boym og markerer Svalastogs lange kunstnerisk karriere. Den overordnede tematikken dreier seg rundt personlig tro og overganger fra dette livet til det neste. I sin kunst tar Borgny opp store temaer som livet etter døden, savn, sorg og urettferdighet.

«Alt kjøtt er som gress» vises i Telemarksgalleriet frem til 1. august.

 

Borgny Farstad Svalastog (1943- ) er en norsk billedkunstner, utdannet ved Vestlandets Kunstakademi. Hun arbeider i mange ulike materialer som tegning, tekstil, grafikk, pastell, skulptur, installasjon. Hun er for mange særlig kjent for sine tekstiler og broderier, og har laget en rekke bispekåper og kirketekstiler til mer enn 40 kirker. Hun står bla. bak store utsmykninger og er innkjøpt av en rekke museer og samlinger som bla. Lillehammer kunstmuseum, SKMU og Norsk kulturråd.

Borgny Svalastog er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Svalastog er også aktuell med utstillingen Dine boliger er meg kjær på Maihaugen. Utstillingen er den første komplette utstillingen av Borgny Svalastogs kirkekunst, og vises på Lillehammer i perioden 22. mai til 19. september 2021.

Borgny Svalastog

 

Gunnar Danbolt (1940-) er professor i europeisk kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han har arbeidet mye med kunstteori og kunstpedagogikk, har skrevet en rekke bøker og er en aktiv formidler og foredragsholder. Han er også kjent for sin medvirkning i NRK P2s radioprogram Kunstreisen sammen med Nina Skurtveit.

Danbolt er utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats som kunstformidler.

 

Jostein Skurdal (1953-) er tidligere administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum.

 

Anne Hytta (1974-) kommer fra Sauland i Telemark og er en prisbelønt hardingfelespiller og komponist. Hun har bla. vunnet Spelemansprisen to ganger, og ble Årets folkemusiker i 2018. Hytta har musikkutdanningen sin fra Folkemusikkstudiet i Rauland og Spelemannsskulen ved Ole Bull Akademiet på Voss. I tillegg har hun utdannelse i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Hytta arbeider både med det tradisjonelle folkemusikkrepertoaret og med nyskrevet musikk. Som frilansende musiker er hun involvert i en rekke ulike prosjekter, fra middelaldermusikk til improvisasjonsmusikk, både solo og til større ensembler.

 

Anne Hytta. Foto: Ingvil Skeie Ljones