fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

Utstilling og omvisning

Hver dag i sommersesongen kan du bli med på omvisning på tunet, inn i husene og se utstillingene på Tuddal bygdetun. Omvisning er familievennlig og varer i ca 20 min.
Bunad på Tuddal Bygdetun. Foto: M. Vangen, NIA

Tuddal bygdetuner blitt et idyllisk bygdetun med totalt 13 bygninger som er flyttet fra forskjellige grender i bygda. Sammen gir bygdetunet et helhetlig bilde av hvordan en typisk Tuddalsgård så ut i eldre tid, med stue, loft, bur, stall, badstu, fjøs, eldhus og husmannsstue. De eldste husa er fra 1600-tallet.

I 2000 fikk bygdetunet satt opp et nytt museumsbygg. Her er det utstillinger, enkelt kiosk-salg og toalett-fasiliteter. Den ene utstillingen er fast. Den viser hvor mangfoldig og rik kulturarv Tuddal er bærer av. I utstillingen er det blant annet utstilt eldre bunader fra Tuddal, rosemalte kister, portalen fra stavkirka som ble revet i 1796 og en husgud fra førkristen tid.

Uteplassen på bygdetunet er stor og innbyr til piknik og vandring på egenhånd også utenfor publikumssesong. Det er satt opp skilt med informasjon om flere av bygningene rundt omkring på tunet.

 

 

Billett til Tuddal Bygdetun kjøpes i kiosken ved museumsbygget eller på nett. Inkludert i inngangsbilletten er utstillinger, omvisinger og en rekke aktiviteter (om ikke anne ter oppgitt). Oversikt over aktivitetene ligger under Hva skjer.