fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. september 2019 kl. 10:00 - 17:00

Utflukt til Holmsbu med Venneforeningen

Opplev idylliske Holmsbu og Støa sammen med Telemarksgalleriets Venneforening og Målfrid Ravnåsen Vangen som har skrevet boken «Innseilingen til de lykkelige øyer. Historien om kunstnerkolonien i Holmsbu 1911-1961».

I HOLMSBU-MALERNES FOTSPOR
Telemarksgalleriets venner inviterer deg med på tur til Holmsbu 1. september. Opplev idylliske Holmsbu og Støa ved Drammensfjorden sammen med Målfrid Ravnåsen Vangen som har skrevet boken «Innseilingen til de lykkelige øyer. Historien om kunstnerkolonien i Holmsbu 1911-1961». Målfrid jobber som museumspedagog ved Telemarksgalleriet og Verdensarvsenteret.

Pris kr. 350,- for transport tur retur Notodden, omvisning i malernes fotspor og inngang Holmsbu Billedgalleri. Maks 15 plasser! Påmelding til Marianne Tinnes. Tlf. 416 75 949

Kunstneren Henrik Sørensen, som mange kjenner som Telemarksmaleren, var med på å etablere og senere lede det som skulle bli Norges største kunstnerkoloni. Hvorfor valgte de Holmsbu og hva kjennetegnet kolonien her? Målfrid Vangen vil ta oss med i malernes fotspor, fra Holmsbu sentrum til tettstedet Støa og avslutte i Jahrskogen i Holmsbu Billedgalleri, det prisbelønte galleriet som er reist til minne om grunnleggerne av kunstnerkolonien, Henrik Sørensen, Oluf Wold Torne og Thorvald Erichsen. Alle var viktige i utviklingen av den moderne kunsten i Norge.

PROGRAM
Kl. 10.00: Avreise med minibuss fra Telemarksgalleriet.
Kl. 12.00: Ankomst Holmsbu sentrum. Mulighet for kjøp av kaffe og mat.
Kl. 12.45: Guida omvisning med Målfrid Ravnåsen Vangen fra Holmsbu sentrum til Støa (3 km) og Jahrskogen med Henrik Sørensens atelier.
14:00 Holmsbu Billedgalleri.
15.00: Avreise fra Støa, Holmsbu
17.00: Ankomst Telemarksgalleriet

Våren 2020 planlegger Telemarksgalleriet en stor utstilling med verk av Henrik Sørensen, Oluf Wold Torne og Thorvald Erichsen.

Se Vangen presentere Holmsbu og bokprosjektet sitt her:

Foto 1: Målfrid R. Vangen, foto: S. Lange, NIA
Foto 2: Oluf Wolf Torne, «Gogga syr» (1911), Foto: Holmsbu billedgalleri.