fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

25. januar - 24. mai

Theresa Jessing – Søskenliv

Utstillingen viser tegning, akvarell og papirskulpturer av danske Theresa Jessing.
Utsnitt av Theresa Jessings skulptur.

 

«Søskenliv» er kunstnerens første separatutstilling og vises i galleriet for den faste samlingen. Utstilling og tilhørende aktivitet appellerer spesielt til barn og barnefamilier.

 

Velkommen til åpning av utstillingen lørdag 25. januar kl. 13.00!
Vi klipper snoren og åpner utstillingen. Barna inviteres med på organisert aktivitet i utstillingen sammen med formidler.

I kafeen byr vi på boller og saft!

 

Theresa Jessing (1981-) er en dansk illustratør bosatt på den gamle husmannsplassen Kastanjegården i Djursland i Danmark. Hun har sin utdannelse fra Designskolen i Kolding.

De utstilte verkene forteller en historie om det dagligdagse livet til to søsken som vokser opp på en gård på landet inspirert av Jessings egne barn. Gjennom illustrasjoner og skulpturer får vi en innsikt i livet på Kastanjegården.  Sammen med mannen Frank Ladegaard Erichsen er Jessing kjent for mange fra programmet «Det gode bondeliv» (Bonderøven) sendt på NRK.

Jessing har utgitt flere bøker basert på sine papirklipp og design.

 

Mit oprindelige ønske for udstillingen, var, at fokusere på den sammenhæng og det liv, jeg oplever og ser i naturen, uanset tiden, sæsonen, vejret eller menneskets indblandende. Hvortil jeg ønskede at illustrere børns oplevelse og umiddelbare forhold til naturen i kontrast til alle de aldre der følger efter barndommens, hvor mennesket ikke længere er en del af naturen, men mest af alt konsumerer natur.

Theresa Jessing


Papirkunst

Telemarksgalleriet holder til i tresliperiet til gamle Tinfos papirfabrikk som ble stiftet i 1877. «Søskenliv» er del av en flerårig satsning på utstillinger med kunstnere som arbeider med papir som sitt foretrukne medie.