fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

30. september 2020 kl. 18:00 - 20:00

The Sound of Telemark – Unikt musikalsk møte i Verdensarven

Onsdag 30 september, blir det lanseringskonsert på Norsk Industriarbeidermuseum, Vemork, Rjukan i den store maskinhallen der plata ble innspilt live. Billetter kan kjøpes her. Buen og Groven vil signere sitt nye album rett etter konserten. Anne Gravir Klykken blir med som gjesteartist med sin rene og vakre stemme denne kvelden. Konserten starter kl. 19.00 og dørene åpner kl. 17.30. Det går gratis shuttlebuss fra parkeringsplassen ved Vemorkbrua kl.17.30.
Foto: Elisabeth Jacobsen

Som anerkjente musikere på henholdsvis munnspill og hardingfele, samt som ambassadører av høyeste rang for Telemark, er det virkelig en ikonisk duo vi snakker om når Sigmund Groven og Knut Buen gir ut albumet The Sound of Telemark sammen.

To av norsk folkemusikks aller største helter står bak The Sound of Telemark som slippes fredag 25. september

Til tross for at begge har hatt livslange karrierer og har krysset hverandres veier flere ganger i løpet av den tid, er dette første gang de samarbeider om en utgivelse. Knut og Sigmund har kjent hverandre i mange år og hatt flere konserter sammen. The Sound of Telemark inneholder en nydelig blanding tradisjonsmusikk, folketoner, slåtter og egne låter. Buen har skrevet flere nye tekster som de to har tonesatt, og som framføres av folkesangeren og telemarkingen Anne Gravir Klykken.

Med andre ord er dette obligatorisk lytting for alle folkemusikkinteresserte- og elskere der ute, og vel så det.

Konsert

Onsdag 30 september, blir det lanseringskonsert på Norsk Industriarbeidermuseum, Vemork, Rjukan i den store maskinhallen der plata ble innspilt live.
Billetter kan kjøpes her.

Publikum vil denne kvelden få høre musikken i flott akustikk og historiske omgivelser. Rjukan – Notodden industriarv ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste i 2015.

Buen og Groven vil signere sitt  nye album rett etter konserten. Anne Gravir Klykken blir med som gjesteartist med sin rene og vakre stemme denne kvelden.

Konserten starter kl. 19.00 og dørene åpner kl. 17.30.

Buen og Groven er kjente musikere som har høstet mange høythengende priser og gode omtaler. Begge er utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Knut Buen er en av de fremste hardingfelespelemennene i Norge. Han er på toppen av dette rosemaler, komponist, dikter og en dyktig  formidler.

Sigmund Groven er en anerkjent komponist og munnspiller. Groven har en internasjonal solistkarriere som spenner fra konserter i Carnegie Hall i New York og Mozarteum i Salzburg til listeplasseringer i Sør-Korea og Hong Kong. Han er også en særpreget komponist med en verksliste på over 350 komposisjoner.