fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. desember 2019 kl. 18:00 - 21:00

Telemarksgalleriet 25 år

Vi ønsker alle velkommen til gratis jubileumsfeiring og konsert på Telemarksgalleriet i anledning 25 år med galleri og kunstmuseum på Notodden!
Telemarksgalleriet. Foto: M. Vangen, NIA

Etter en langvarig kamp om hvor Telemark fylkesgalleri skulle ligge åpnet galleriet dørene for publikum i 1994 på Notodden. Etter 10 år og mange flotte utstillinger ønsket ikke fylket lenger å drive galleriet og i desember 2003 ble Telemark fylkesgalleri nedlagt. Lokale ildsjeler kjempet for fortsatt drift og i januar 2004 ble Telemarksgalleriet AS stiftet. I 2016 ble Telemarksgalleriet konsolidert med Norsk Industriarbeidermuseum.

Telemarksgalleriet består i dag av kunstmuseum med to separate visningsrom og Verdensarvsenteret avd. Notodden. Galleriet holder til i gamle Tinfos Papirfabrikk på Notodden i en stor teglsteinsbygning fra ca. 1900. Det «lille» store galleriet har satt Notodden på kartet med store kunstutstillinger med norske og internasjonale kunstnere.

JUBILEUMSKONSERT
Nå ønsker vi å feire jubileet sammen med dere, og inviterer til gratis jubileumskonsert og underholdning i den gamle sliperihallen!

 

Denne kvelden vil publikum få oppleve jubileumstaler og musikk med kjente artister fra Notodden og Telemark. Det blir en variert konsert med musikk som befinner seg i landskapet klassisk, viser, blues og folkemusikk.

Charlotte Thiis-Evensens nye utstilling «Forstørrelser» danner rammen rundt jubileumskvelden i Telemarksgalleriet.

 

ARTISTER TIL JUBILEUMSKONSERT
Knut Buen , Marianne Tovserud Knutsen, Jostein Forsberg , Morten Omlid, Camilla Jonstang og Torgeir Fossli.

 

Artistene har alle hatt tilknytning til Telemarksgalleriet gjennom konserter og utstillinger. Det vil garantert bli gode og stemningsfulle tilbakeblikk denne kvelden.

 

TALER
Det blir taler ved Inger Løken (første leder for fylkesgalleriet), Lise Wiik (første styreleder i Telemarksgalleriet AS), Knut Brokhaug (siste styreleder for Telemarksgalleriet AS), og Runar Lia (Direktør i NIA).

Helene Brekke og Rita Engedalen vil være vertinner denne kvelden.

 

Vi gleder oss til dette gjensynet.

Dørene åpner kl.17.00
Konsertstart kl.18.00

Gratis inngang

Velkommen til jubileumsfeiring i Telemarksgalleriet!