Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

5. juli kl. 18:00 - 23:00

Feiring av verdensarvstatus – sommerens «happening» på Rjukan!

Rjukan-Notodden industriarv er vann og strøm, det er innovasjon og kjemi, industri, tog og ferjer, bysamfunn, rallare, arbeidere og ingeniører, gründere og finansfolk. Men dypest sett handler det om mat – om å produsere mer mat.

Fredag 5. juli inviterer Norsk Industriarbeidermuseum i samarbeid med stjernekokken Øyvind Bøe Dalelv til feiring av fire år med verdensarvstatus for Rjukan-Notodden Industriarv med et fire-retters herremåltid basert på råvarer fra det frodige og allsidige Telemark.  Arrangementet finner sted om bord på M/F Storegut.  Billettprisen inkluderer drikke  (vin/alkoholfritt) til maten.

Vi starter kvelden med togtur fra Rjukan stasjon til fergeleiet på Mæl kl. 18.00, og setter oss til bords kl. 19.00.  I løpet av kvelden vil det være hilsninger og underholdningsinnslag.

Billetter fås kjøpt på rjukanbooking.no.

Øyvind Bøe Dalelv

Øyvind Bøe Dalelv kommer fra Bodø og er opptatt av sitt nordnorske opphav, av det han omtaler som inspirasjon til hans kokkefaglige identitet: Å være opptatt av rene og ekte smaker fra fjell og hav. Oppveksten i barske omgivelser i havgapet i nord var ikke til hinder for at han tidlig begynte å se ut i verden og drømme om å representere Norge i Bocuse d’Or.

Til tross for hans unge alder har han markert seg både nasjonalt og internasjonalt med blant annet tittelen «Årets kokk 2015» i Norge, 1. plass i NM i kokkekunst i 2016 og ikke minst 1. plass i verdensmesterskapet i Tapas i 2017, – og det i tapasens hjemland Spania. I perioden 2013-2016 var han del av det norske kokkelandslaget.  Øyvind har perioden 2013-2018 jobbet som sous chef ved Restaurant Statholdergaarden i Oslo.

Les mer om Øyvind Bøe Dalelv her.

Rjukan-Notodden Industriarv

Den 5. juli 2015 ble Rjukan-Notodden industriarv skrevet inn på UNESCO Verdensarvliste

som en unik historisk dokumentasjon på den andre industrielle revolusjon og bruken av vannkraft for kraftintensiv elektrokjemisk industri.

Rjukan-Notodden industriarv er fundamentert på fire pilarer:

  • Kraftanleggene – dammer, vanntunneler og kraftverkene
  • Industrien – industribyggene og produksjonsmetodene
  • Transportårene – Rjukanbanen, Tinnsjøfergene og Tinnosbanen
  • Bysamfunnene – bedriftsbyene Rjukan og Notodden

Les mer om industriarven her.