fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. desember 2017

Skipskatta Sinus inviterer alle barna på tur

På M/F Storegut, Rjukanbanens motorferge, bor det ei skipskatte som heter Sinus. Katta elsker å møte ungene og fortelle om hendelsene og menneskene fra den spennende industrihistorien på Rjukan og Notodden i gamle dager.
Skipskatta Sinus
Skipskatta Sinus. Foto: Hilde S. Widvey/NIA

Med en fin togtur fra Rjukan til Mæl, presenteres smått og stort til små og store gjester. Det er mye spennende som skjer på Rjukan og Rjukanbanen, og det har hendt mange spennende ting før også.

Sinus har fulgt Storegut siden ferga kom i deler til Tinnoset. Og katta kan fortelle at det slett ikke alltid har vært vært sånn at skuta får så mye oppmerksomhet som nå. Noen ville til og med lage spiker av Storegut! Sinus har hørt om Verdensarven, og lurer fælt på hva det er.

Når vi kommer til Mæl stasjon går vi sammen inn på Storegut for å se hvor katta bor. Museumsverten følger gjestene rundt så alle kan bli bedre kjent om bord. Her er det mye å lære om fra maskinrom til bro. viser og peker og henger det sammen. Sinus har nok en morsom fortelling for hvert eneste rom, men etter hvert må vi ha en tur i kaféen også.

Pris: 50 / 100

Skipskatta Sinus i maskinrommet på Storegut
Skipskatta Sinus i maskinrommet på Storegut.
Foto: Hilde S. Widvey/NIA