fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

16. juni 2019 kl. 13:00 - 17:00

Sesongåpning på Heddal Bygdetun

Velkommen til bygdetunet lørdag 16. juni!
Heddal Bygdetun. Foto: Helge Anderson, NIA

Sesongåpningen markeres søndag 16. juni kl. 13.00.

Musikkalsk innslag ved Sigmund Groven og Ivar Anton Waagaard.
Åpningstalen blir holdt av Olav Smedsrud fra Museumslaget.

 

Sigmund Groven og pianisten Ivar Anton Vågårdfor spiller låter tilknyttet Heddal. Som feks «Drage og kors», en låt han laget sammen med Erik Bye. Det samme gjorde de på Fem Bønder, som handler om de fem bøndene som bygget stavkirka. Han vil også spille «Aria», inspirert av en låt laget av Lars Fykerud. Låta ble laget i forbindelse med teateroppsettinga av Ola Lensmann, som ble fremført av Heddal Ungdomslag på bygdetunet. Dette blir en konsert med Heddal i hjertet, vi gleder oss!

Sommeren på Heddal Bygdetun

I årets sesong kan publikum aktivt ta del i formidlingen gjennom aktiviteter som ysting av ost og lappe-steking. De søte lammene og frittgående høns legger en koselig ramme rundt besøket på Heddal bygdetun. Hele uken arrangeres en rekke familieaktiviteter; bli med å fange stabburstyven, let etter egg på tunet. Se nettside for program. 

Det særegne stabburet Vengeburet på Heddal bygdetun er satt tilbake til opprinnelig bruk og bugner av mat. Her kan du se maten mange spiste og hvordan den ble oppbevart på 1800-tallet.

I årets sommersesong vises fem Anne Bamle bunader på Heddal Bygdetun, deriblant to 100 år gamle Anne Bamle bunader som er nye i museets samling. Bunadene er gitt i gave til Museumslaget. 

Utstillingen på låven er laget av Trolldalen barnehage.

Velkommen til sesongåpningen! Heddal Bygdetun er åpent hele sommer frem til 18. august.