fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

21. juni - 13. august

Seilas på Tinnsjøen med M/F «Storegut»

Jernbaneferga Storegut er et enestående fartøy. Nå tar vi endelig imot passasjerer igjen. I år kan du bli med på en spennende, historisk seilas på Tinnsjøen!
Foto: Hans Dieter Fleger
M/F Storegut seiler i hele sommer. Underveis kan du se det imponerende maskinrommet og du kan hilse honnør til kaptein Tommy på broa. Guidene forteller om Tinnsjøens unike skip og sjøfartstradisjoner. Her blir du kjent med industrieventyret i Telemark fra en helt ny side.

Mandager og onsdager tilbyr vi to timers rundtur i øvre del av Tinnsjøen. Fra Mæl seiler vi til Tinn Austbygd, Rudsgrend og tilbake til Mæl. Avgang kl 11.00 og kl 13.00.

Hver fredag følger fergen sin gamle rute Mæl-Tinnoset-Mæl. På Tinnoset tilbyr vi en spennende omvisning med slippanlegg og verksteder i fokus. Slippen på Tinnoset er nyrestaurert og spiller en avgjørende rolle for inspeksjon og vedlikehold av jernbanefergene. Storegut har denne dagen avgang kl 11.00 fra Mæl, med retur fra Tinnoset kl 14.00.

Underveis på alle seilingene markeres stedet for senkingen av D/F Hydro. Rjukanbanen med Tinnsjøfergene inngår i Rjukan-Notodden Industriarv og ble innskrevet på UNESCOs prestisjetunge verdensarvliste i 2015.

Prøv en intensiv reiseopplevelse med vår rundtur, eller gjør en historisk fergereise til Tinnoset slik transportsystemet var i Rjukanbanens driftstid.

Billetter kan du kjøpe her.