fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

5. juli - 15. august

Oppdagelsesferd med Sam og Sara

Med Sam og Sara i sommer er det masse å finne på og alltid nye eventyrer å utforske. Barna kan bli med på en reise i vårt helt eget univers tegnet og illustrert med Øisteins blyants umiskjennelige strek.

Oppdagelsesferden kan du være med på når du besøker Verdensarvsenteret på Notodden og Vemork og på Rjukanbanen. I tillegg til en spennende oppdagelsesferd som gjør deg kjent med Rjukan-Notodden industriarv har vi laget tegnekroker med videoer hvor Øistein lærer deg hvordan du kan tegne Rjukan-Notodden industriarv og alle de morsomme karakterene fra industrieventyret. Disse to eventyrlystne figurene tar deg gjennom verdensarvhistorien med morsomme og nye lærerike aktiviteter.

Industrieventyret.no er en splitter ny nettside basert på Sam og Sara – industrieventyret hvor barn, unge og andre interesserte kan finne spennende og nyttig informasjon om Rjukan-Notodden industriarv på en tilpasset måte. Nettsiden vil utvikles i månedene og årene som kommer.

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv har samarbeidet med Earthtree Media AS og videreutviklet formidlingskonseptet for barn og barnefamilier.

I tillegg til karakterene Sam og Sara, som har fått sine egenskaper fra vår egen Sam Eyde og Kristian Birkeland, møter vi også andre karakterer som Sam Eyde, Kristian Birkeland, rallare, industriarbeidere og ikke minst selveste Vassdragen fra Vinje. Vassdragen er laget av ren vannenergi, og når Sam Eyde klarte å temme vassdragen kunne industrien bygges.