fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

12. mars 2020 kl. 19:00 - 20:00

AVLYST! Omvisning i «En verden av lys»

Kveldens arrangement i Telemarksgalleriet er desverre avlyst.
Målfrid R. Vangen ved fotografi av de tre kunstnerne.

Målfrid Ravnåsen Vangen vil denne kvelden ta deg med på en 45 minutters omvisning i utstillingen «En verden av lys». Utstillingen viser malerier av Oluf Wold Torne (1867-1919), Thorvald Erichsen (1868-1939) og Henrik Sørensen (1882-1962). Alle tre var banebrytende kunstnere i sin tid og sentrale i utviklingen av den moderne norske malerkunsten. De var også nære venner, og hadde en felles interesse for å male i Telemark og Holmsbu ved Drammensfjorden.

I utstillingen ser vi verk som de tre kunstnerne malte i Telemark og Holmsbu. Vi beveger oss fra mørkladede landskap til klare bilder i ren farge. I Holmsbu etablerte de tre en kunstnerkoloni som skulle bli Norges største og et fast holdepunkt for alle tre.

Målfrid Ravnåsen Vangen vil krydre det hele med anekdoter og sitater fra brev som kunstnerne skrev til hverandre. I 2018 utkom boken hennes «Innseilingen til de lykkelige øyer. Historien om kunstnerkolonien i Holmsbu 1911-1961». Boken er en viktig bakgrunn for utstillingen og finnes for salg i museumsbutikken.

Ordinær inngangsbillett.

Fra åpningen av «En verden av lys». Foto. S. Lange. NIA