fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

17. september 2018 kl. 12:00 - 18:00

Mat på bordet – Kulturminnedagene 2018

Kassene våre ser lovende ut, og i september er det innhøstingstid. Maten skal hentes fra hagen og etter hvert få komme ned i magen. Den 17. september ønsker vi alle velkommen til Tinn Museum for en levende og velduftende presentasjon av prosjektet «Vel sådd, godt høstet».
Foto: Hilde Widvey/NIA

Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days, et initiativ fra Europarådet og Europakommisjonen for å feire den mangfoldige europeiske kulturarven. Formålet er å skape forståelse og interesse for kulturminner.

Årets kulturminnedager har temaet «Typisk norsk – ikke bare norsk». NIA tilbyr en variert arrangementsserie som markerer årets kulturminnedager.

Målet med prosjektet «Vel sådd, godt høstet» er å styrke museets samarbeid med skolene i nærmiljøet, øke opplevelsen av eierskap i Tinn Museum lokalt, og samtidig bidra til elevenes kunnskap og ferdigheter rundt FN’s bærekraftsmål.

Tinn Museum er en spennende arena med bygningsmasse som spenner helt fra 1300-tallet til 1900-tallet. Ingeniørene som hadde sitt daglige virke for Hydro Rjukan Fabrikker løftet fram museumstanken allerede i 1913, og gikk sammen om å etablere museet i 1925. Tunet har lange og viktige lokale tradisjoner, egner seg svært godt som arena for skolehage, og peker tydelig til brytningstida når den før-industrielle Vestfjorddalen raskt omdannes i støpeskjea til Norsk Hydro fra 1907.

Elevene og museet skal arbeide fram en godt egnet samarbeidsform gjennom prosjektet. Ferdigheter og kunnskap når det gjelder vekst og framtidsrettet matsikring står i fokus, trygt tuftet på den viktige førindustrielle kulturarven som Tinn Museum representerer.

 

Norsk Industriarbeidermuseum
Tinn Museum

Tlf. 35099000
3660 Rjukan