fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

7. mai - 14. august

Marianne Bratteli – Hjertebank

I Sal 1 vises i sommer en stor retrospektiv utstilling med Marianne Bratteli. Utstillingen er laget i samarbeid med MUNCH.
Marianne Bratteli, Utsnitt av "Krigsbarn" (1999) Foto: Nasjonalmuseet

Marianne Bratteli (1951-) har vært en viktig kunstner i norsk kunstliv gjennom de siste førti årene. Hun arbeider i et ekspressivt og abstrahert uttrykk, og kunsten hennes rommer sentrale livstema og sterke følelser formidlet med stor presisjon og følsomhet. Opplevelser fra oppveksten i etterkrigsnorge står bla. sentralt i kunstnerskapet.

Bratteli hovedsakelig arbeider innen maleri, grafikk, installasjon og video. Hun har sin utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole (1974-78) og Statens kunstakademi (1978-82) bl.a. som elev av Ludvig Eikaas. Arbeidene hennes er innlemmet i en rekke sentrale kunstsamlinger og museer, men hun har hittil ikke hatt noen større museumsutstilling. Med utstillingen «Hjertebank» søker vi mot å vise bredden av dette mangefasetterte og interessante kunstnerskapet.

«Hjertebank» viser verk innlånt fra bla. Nasjonalmuseet, KODE, Tangen-samlingen, Trondheim kunstmuseum m.fl. samt en rekke private samlinger. Utstillingen viser også noen nye verk av Bratteli.

Utstillingen er laget i samarbeid med MUNCH og kurateres av Susanne Grina Lange (Telemark kunstmuseum) og Kari Brandtzæg (MUNCH).

 

 

Utstillingen åpner i Telemark kunstmuseum 7. mai 2022
Mer informasjon kommer.

Utstillingen åpner på MUNCH høsten 2022.

 

Publikasjon

Marianne Bratteli «Hjertebank» følges av en publikasjon med tekster av Kari Brandtzæg, Susanne Grina Lange, Steinar Opstad og Erling Moestue Bugge.

 

Terje Bergstad, Sal 2

Marianne Bratteli tok første gang kontakt med Telemark kunstmuseum i forbindelse med vår store samling med verk av Terje Bergstad (1938-2014). Samlingen ble donert til museet fra Bergstadstiftelsen i 2013 og består av om lag 1700 verk – hovedsakelig kunst på papir.

Parallelt med Brattelis utstilling i Sal 1 vil viser vi en mindre utstilling med verk av Terje Bergstad i Sal 2. Arbeidene velges ut i samarbeid med Bratteli og vil ta for seg motiv og tematikker som er felles for de to kunstnerne.