Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

1. juni - 1. september

Magne Furuholmen

Sommerutstilling i Telemarksgalleriet viser ny skulptur og grafikk av Magne Furuholmen. Utstillingen åpner 1. juni kl 13.
"Two Queens" Magne Furuholmen. Foto: Vegard Kleven.

Magne Furuholmen (1962-) arbeider på kryss av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker. I de senere år har Furuholmen arbeidet som skulptør. Kunstneren har til utstillingen i Telemarksgalleriet tatt utgangspunkt i sjakk-spill og bygget opp utstilling og verk rund ideen om strategi og spill. Utstillingen IGNIS vil vise et omfattende utvalg nye verk innen både skulptur og grafikk. Utgangspunktet for Furuholmens skulpturelle uttrykk er den industrielle sylinderformen. Kunstneren jobber med dette industrielle utgangspunktet i modelleringen og beholder essensen av dette i det kunstneriske uttrykket.

 

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 1. juni kl 13:00!

Åpningstale ved kunstkritiker Tommy Olsson. 
Musikk ved jazztrompetist Nils Petter Molvær. 

 


Om Magne Furuholmen

Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha
har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing etc.

Dette blir kunstnerens første soloutstilling i Telemarksgalleriet. Furuholmen har tidligere deltatt i gruppeutstillingen «Blues in Art» sommeren 2017.