Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

1. juni - 1. september

Magne Furuholmen

Årets sommerutstilling i Telemarksgalleriet viser skulptur og grafikk av Magne Furuholmen.
"Two Queens" Magne Furuholmen. Foto: Vegard Kleven.

Magne Furuholmen (1962-) arbeider på kryss av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker. I de senere år har Furuholmen arbeidet som skulptør. Utforskning av medier står sentralt i Furuholmens arbeidsmetode. Den svært fintunede teknikkforståelsen er spesiell for Furuholmens kunstneriske produksjon. Utgangspunktet for Furuholmens skulpturelle uttrykk er den industrielle sylinderformen. Kunstneren jobber med dette industrielle utgangspunktet i modelleringen og beholder essensen av dette i det kunstneriske uttrykket.

Kunstneren har til utstillingen i Telemarksgalleriet tatt utgangspunkt i sjakk-spill og bygget opp utstilling og verk rund ideen om strategi og spill. Utstillingen vil vise et omfattende utvalg nye verk innen både skulptur og grafikk, og også verk fra serien Self portraits som består av tresnitt i store formater.

Dette blir kunstnerens første soloutstilling i Telemarksgalleriet. Furuholmen har tidligere deltatt i gruppeutstillingen «Blues in Art» sommeren 2017.

Utstillingen åpner i Telemarksgalleriet 1. juni kl 13:00

Om Magne Furuholmen
Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha
har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing etc.