fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. juni 2019 - 1. september 2019

Magne Furuholmen – IGNIS

Sommerutstillingen i Telemarksgalleriet viser ny skulptur og grafikk av Magne Furuholmen.
Magne Furuholmen i utstillingen IGNIS. Foto: Tomasz Wacko, NIA.

Magne Furuholmen (1962-) arbeider på kryss av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker. I de senere år har Furuholmen arbeidet som skulptør. Utstillingen IGNIS vil vise et omfattende utvalg nye verk innen både skulptur og grafikk. Utgangspunktet for Furuholmens skulpturelle uttrykk er den industrielle sylinderformen. Kunstneren jobber med dette industrielle utgangspunktet i modelleringen og beholder essensen av dette i det kunstneriske uttrykket. Flere av de skulpturelle verkene, blant annet en stor installasjon i formen av et dadaistisk sjakkbrett, tar utgangspunkt i strategi og spillteori.

Om Magne Furuholmen
Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom 30 år i bandet a-ha
har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing etc.

Dette er kunstnerens første soloutstilling i Telemarksgalleriet. Furuholmen har tidligere deltatt i gruppeutstillingen «Blues in Art» sommeren 2017.

 

 

Utstillingen åpnet i Telemarksgalleriet 1, juni.  Åpningstale var ved kunstkritiker Tommy Olsson. Jazztrompetist Nils Petter Molvær stod for det musikalske innslaget. IGNIS vises frem til 1. september.