fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

13. januar 2018 - 4. mars 2018

Folk og landskap: Luca Bertis reise i Øst-Telemark

Utstillingen bygger på Luca Bertis fotografisk reise i 2017. På sykkel og med sitt analoge Linhof kamera foretok Berti en etnografisk og kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap i Øst-telemark. Reisen resulterte i bokutgivelse og stor fotoutstilling i Telemarksgalleriet.
Luca Berti
Luca Berti

Målet med reisen i Øst-telemark var å dokumentere og bevare norsk bygdekultur for ettertiden gjennom samtidsdokumentasjon. Fotografering med analogt Linhof kamera og storformat 10 x 12 svart/hvit-negativer. Fotografiene stilles ut i Telemarksgalleriet. Utstillingen viser fotografier i ulike format.

Velkommen til utstillingsåpning og boklansering lørdag 13. januar kl 13!

Åpningstale ved Ingrid Nilsson, direktør for Preus museum.
Musikk ved Norske menn i hus og hytte.

Boklansering av «Folk og landskap: Luca Bertis reise i Øst-Telemark» med fotografier av Luca Berti. Boken er støttet av Fritt ord.

Luca Berti (1978-) er en italiensk fotograf bosatt i København. Han har sin utdannelse fra Istituto Italiano di Fotografia, Milano (2000-2002) og har tidligere hatt utstillinger ved bla. Norsk Folkemuseum, Romsdalsmuseet, Gudbrandsdalsmusea m.fl. Kunstneren har løpende samarbeide med etnografiske museer i en rekke andre land som Sverige, Danmark, Latvia, Estland og Finland.

Vi åpner samtidig utstillingen «Kittelsen industrieventyr» i kunstmuseet.

Pike, Austbygd
Pike, Austbygd.
Foto: Luca Berti

 

Kontaktinfo:
Telemarksgalleriet
O. H. Holtas gate 27
3678 Notodden
Tlf: 35 01 00 80