fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

5. juli 2020 kl. 12:00 - 12:45

Liveshow med Øisteins blyant og lansering av Sam og Sara – industrieventyret

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv lanserer 5. juli 2020 et nytt formidlingskonsept for barn og familier i samarbeid med Earthtree Media AS og Øisteins blyant.

Rjukan-Notodden Industriarv ble skrevet inn på verdensarvlisten 5. juli 2015, – vi feirer 5-årsdagen med liveshow med Øisteins blyant på Telemarksgalleriet og Vemork.  Arrangementet er gratis, men billetter må hentes ut i forkant her.

Verdensarvsenteret og Earthtree Media AS har det siste året samarbeidet om å utvikle formidling av Rjukan-Notodden Industriarv rettet mot barn og barnefamilier.  Rjukan-Notodden Industriarv er en kompleks verdensarv med mange elementer som kan være vanskelig å forstå for barn.  Vi har utviklet de to karakterene Sam og Sara som tar barn med seg på en reise i vårt helt eget univers tegnet og illustrert med Øisteins umiskjennelige strek.  I tillegg til karakterene Sam og Sara, som har fått sine egenskaper fra vår egen Sam Eyde og Kristian Birkeland, møter vi også andre karakterer som Vassdragen fra Vinje, Sam Eyde og Kristian Birkeland.  Vassdragen representerer vannkraften fra Vinje og er inspirert av dragene fra Theodor Kittelsens fantastiske Svelgfosserie.

  • Vi er stolte over det fruktbare samarbeidet vi har hatt med Øistein og hans team, og gleder oss til å se hvordan dette blir tatt mot av våre gjester og lokalbefolkning, sier Halvor Sælebakke, avdelingsleder for verdensarvsenteret.

Gjennom aktivitetshefter og installasjoner på våre besøksarenaer på Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv på Telemarksgalleriet og Vemork i tillegg til Mæl stasjon håper vi lokale og tilreisende barn og barnefamilier finner stor glede i å fordype seg i vår fantastiske industriarv, og at dette bidrar til stolthet rundt vår felles historie.