fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

3. oktober 2020 kl. 13:00 - 14:00

Sted

Porsgrunn bibliotek

Legatutdeling og foredrag om arbeiderhistorie i Porsgrunn

I anledning utdeling av Legatet for studier av industriarbeiderkultur i 2020 inviterer Norsk industriarbeidermuseum (NIA) i samarbeid med Arbeiderbevegelsens arkiv i Telemark, til foredrag om Porsgrunn arbeiderhistorie på Porsgrunn bibliotek.
M/T Herøya ved åpningen av den nye Porsgrunnsbrua. Korps på skipsdekk, med folkemengder på brua i bakgrunnen. Ukjent fotograf – NIA/Herøya industripark (NIA HIP 001 898).

I 2020 er det to ulike forskere med søkelys på to av Porsgrunns mest prominente industribedrifter – Porsgrunds Porselænsfabrik og Norsk Hydro – som skal tildeles legatmidler av NIA. Forskningen legatet støtter vil kunne gi ny kunnskap innenfor krigens arbeiderhistorie og om antikommunistisk propaganda i arbeiderbevegelsen gjennom etterkrigstida. Nye spørsmål om fortida er reist gjennom de siste tiåra. og arbeiderhistorisk forskning er i dag i ferd med å gjenfinne sin posisjon som et felt med stor oppmerksomhet. Det er derfor helt naturlig at fortida til industribyen Porsgrunn blir framhevet.

Ellen Schrumpf, USN/Prof. emerita og Kjetil H. Djuve, NIA/Konst. direktør deler ut legatet for 2020 og legatvinnerne foredrar om sine forskningsprosjekt.

Tid og sted: Lørdag 3/10 kl 13:00, i «Hjørnet» på Porsgrunn bibliotek.

Forfriskninger og enkelt servering. Gratis inngang. Velkommen!

PS! Skriftlig påmelding til – k.djuve@nia.no

PS!! På grunn av smittevernregler og begrensninger i arrangementets lokaler er det få tilgjengelige plasser i lokalet