fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

16. mai 2020 - 3. januar 2021

Karen Bit Vejle – Med saksen som pensel

Utstillingen viser papirklipp av dansk-norske Karen Bit Vejle.
Karen Bit Vejle. Foto: Center for papirkunst

Vandreutstillingen «Med saksen som pensel» inneholder 45  kunstverk av papirkunstner Karen Bit Vejle. Vejle arbeider primært innenfor kunstformen psaligrafi, kunsten å skape bilder av papir ved å klippe mønstre og motiver. Et psaligrafisk verk er formet av et stort sammenhengende stykke papir og er klippet utelukkende med saks. Man kan si at Bit Vejle tegner og maler med saksen som sin pensel. Hun forteller magiske historier og det er en stor grad av humor i hennes detaljerike billedverden.

Gjennom de fantastiske papirklippene inviteres publikum inn i Bits forunderlige verden.

 

Bit Vejle, «Assosiasjon over Sjostakovitsj 1. pianotrio op. 8. Den femte årstid». Papirklipp.

 

Om kunstneren

Karen Bit Vejle (født 1958) er en dansk-norsk kunstner. Hun var bosatt i Trondheim i flere år, og flyttet deretter tilbake til Danmark. I 2018 åpnet hun Center for Papirkunst i Blokhus hvor hun stiller ut både egne og andres arbeider.

Hun åpnet sin første utstilling på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og på få år har hun hatt utstillinger over hele Skandinavia, USA og også i Kina. Hennes kunstneriske arbeid spenner fra vandreutstillinger til oppdrag for flere anerkjente internasjonale selskaper, som bl.a. Hermès og Georg Jensen.

Papirkunst

Telemarksgalleriet holder til i tresliperiet til gamle Tinfos papirfabrikk som ble stiftet i 1877. Karen Bit Vejles utstilling er del av en flerårig satsning på utstillinger med kunstnere som arbeider med papir som sitt foretrukne medie.

Utstillingen åpnet i Telemarksgalleriet 16. mai. Musikk til åpningen var ved Sigmund Groven, tale ved avdelingsleder Helene Brekke.