fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

16. mai 2020 - 3. januar 2021

Karen Bit Vejle – Med saksen som pensel

Utstillingen viser papirklipp av dansk-norske Karen Bit Vejle. Sal 1.
Karen Bit Vejle. Foto: Center for papirkunst

Karen Bit Vejle skaper eventyrlige kunstverk med saks og papir. Man kan si at hun maler med saksen.
I utstillingen «Med saksen som pensel» forteller hun magiske historier med en stor grad humor i en detaljrik billedverden.

Utstillingen inneholder 45 kunstverk i psaligrafi, kunsten å skape bilder av papir ved å klippe mønstre og motiver. Et psaligrafisk verk er formet av et stort sammenhengende stykke papir og er klippet utelukkende med saks.

Gjennom de fantastiske papirklippene inviteres publikum inn i Karens forunderlige verden.

Bit Vejle, «Hermés». Foto: T. Wacko, NIA

Om kunstneren

Karen Bit Vejle (født 1958) er en dansk-norsk kunstner. Hun var bosatt i Trondheim i flere år, og flyttet deretter tilbake til Danmark. I 2018 åpnet hun Center for Papirkunst i Blokhus hvor hun stiller ut både egne og andres arbeider.

Hun åpnet sin første utstilling på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og på få år har hun hatt utstillinger over hele Skandinavia, USA og også i Kina. Hennes kunstneriske arbeid spenner fra vandreutstillinger til oppdrag for flere anerkjente internasjonale selskaper, som bl.a. Hermès og Georg Jensen.

Papirkunst

Telemarksgalleriet holder til i tresliperiet til gamle Tinfos papirfabrikk som ble stiftet i 1877. Karen Bit Vejles utstilling er del av en flerårig satsning på utstillinger med kunstnere som arbeider med papir som sitt foretrukne medie.

Utstillingen åpnet i Telemarksgalleriet 16. mai. Musikk til åpningen var ved Sigmund Groven, tale ved avdelingsleder Helene Brekke.