fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

2. desember 2020 kl. 12:00 - 12:30

Kaffe med påfyll: Kjell Grette Christensen

Susanne Lange tar med publikum inn i utstillingen "Billedhugger Kjell Grette Christensen". Foredraget inngår i inngangsbilletten - kaffen spanderer vi!
"Billedhugger Kjell Grette Christensen" Foto: T. Wacko, NIA

«Kaffe med påfyll» er et lavterskel formidlingstilbud på dagtid. Våre dyktige formidlere tar publikum med på en 20 min utforskning av et kunstverk, gjenstand eller et tema i en av våre utstillinger.

Onsdag 2. desember kl 12:00 vil kurator Susanne Lange ta dere med inn i utstillingen «Billedhugger Kjell Grette Christensen».

 

 

Kjell Grette Christensen

Kjell Grette Christensen (1940-2020) vokste opp på Rjukan. Han hadde sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole (1962–68) og Statens Kunstakademi under Per Palle Storm (1968–72). Utstillingen viser et utvalg mindre skulpturer og modeller fra kunstnerens atelier i Oslo. Inspirasjonen til utstillingen er hentet fra en vegg med hyller fulle av modeller, utkast og mindre skulpturer. Arbeidene slik de stod lagret viste en stor bredde innenfor materialer og uttrykk, og favnet kunstverk fra store deler av Christensens karriere.

Familien etter Grette Christensen har forespurt NIA om å forvalte samlingen etter kunstneren. Som et tidlig ledd i dette prosjektet viser vi nå en utstilling i Telemarksgalleriets Sal 2.

Kjell Grette Christensen. Foto: Marit Christiansen

«Kaffe med påfyll»

Handler annenhver gang om kunst og industrihistorie.

NÅR? Kl. 12.00 – den første onsdagen hver måned.
HVOR? Telemarksgalleriet og Verdensarvsenteret avd. Notodden.