fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

17. juni 2019 kl. 10:00 - 18. august 2019 kl. 17:30

Sommeren på Heddal bygdetun

Det er mange flotte utstillinger i husene og sauer og høner på gården! Heddal Bygdetun er et levende bygdetun hvor du kan lære om bondehistorien i Heddal på 1700-tallet. Tunet ligger 300 meter fra Heddal Stavkirke.
Heddal Bygdetun. Foto: NIA / Målfrid Vangen

SE OG OPPLEV 2019

Bunaden

Bunaden er Norges nasjonaldrakt. Øst-Telemark bunaden ble designet av Anne Bamle fra Heddal, på bygdetunet får du vite mer om Bamle og bunadshistorien. I årets sommersesong vises fem Anne Bamle bunader på Heddal Bygdetun, deriblant to 100 år gamle Anne Bamle bunader som er nye i museets samling. Bunadene er gitt i gave til Museumslaget.

 

Rosemaling

I Rambergstugo fortelles historien om de lokale bøndenes rikdom i gammel tid. Den rosemalte stua er et eksempel på noe av den flotteste dekorasjonsmalingen vi har i Norge.

 

Hardingfela og langeleiken

Folkemusikken har dype røtter i Heddal. Lytt til de særegne instrumentene i vår utstilling.

 

Gårdens skattkiste

Stabburet var gårdens viktigste bygning og skattkiste. Her ble all maten lagret. Det særegne stabburet Vengeburet på Heddal bygdetun er satt tilbake til opprinnelig bruk og bugner av mat. Her kan du se maten mange spiste og hvordan den ble oppbevart på 1800-tallet. Stabburet er det eneste bygget som ble låst, og det var dødsstraff for å stjele fra andres stabbur. Besøk vårt stabbur og opplev et stabbur bugnende av mat.

 

Låven

Utstillingen på låven er laget av Trolldalen barnehage.

 

Aktiviteter for hele familien

I årets sesong kan publikum aktivt ta del i formidlingen gjennom aktiviteter som ysting av ost og lappe-steking. Hele uken arrangeres en rekke familieaktiviteter; bli med å fange stabburstyven eller let etter egg på tunet. Se fullt program her. De søte lammene og frittgående høns legger en koselig ramme rundt besøket på Heddal bygdetun.