fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

24. oktober 2019 kl. 19:00 - 20:30

Foredrag: Sørlandsutstillingen gjennom 50 år

Telemarksgalleriet inviterer til foredrag ved forfatter, billedkunstner og kurator Grethe Hald.
"Sørlandsutstillingen gjennom 50 år" av Grethe Hald. Bokbyen forlag, 2019. (Utsnitt).

Foredraget arrangeres i anledning lanseringen av jubileumsbok for Sørlandsutstillingen, og vil sentreres rundt flere Notodden- og Telemarkskunstnerne som er representert i boka.

Velkommen til foredrag i Telemarksgalleriets kafé torsdag 24. oktober kl 19:00!

 

Om boka:
Sørlandsutstillingen, landsdelsutstillingen for Agder og Telemark, ble startet i 1969 og har vært vist i de tre sørfylkene gjennom 50 år. I boken beskrives idéene til det som først ble kalt Sørlandsutstillinger, om vyene, starten og realiseringen, og frem til de siste årenes nye visningsformer og unge aktører.

Boken er kommet ut på Bokbyen forlag og er støttet av Vest-Agder Fylkeskommune, Telemark Fylkeskommune og Stiftelsen Sørlandsutstillingen.

Om forfatteren:
Grethe Hald var i 8 år utstillingskoordinator / daglig leder for Sørlandsutstillingen.

Hald har virket som journalist og kunstkritiker i ulike dagsaviser og kunsttidsskrift gjennom 35 år. Hun er konsulent for kunst i det offentlige rom og sitter i styret for Stiftelsen Haugar Kunstmuseum. Hald har kuratert utstillinger som bl.a. «Assumptions/Antagelser» ved Galleri F 15 (2010), «Amnesia» ved Haugar Kunstmuseum (2013) og Minneutstilling for tekstilkunstneren Nina Gjestland ved Kunstpunkt Lista (2019).