fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

8. oktober 2019 kl. 18:00 - 19:30

En vandretur i verdensarven

Tirsdag 8. oktober inviterer Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv og Notodden historielag til en vandretur gjennom sentrale områder i Rjukan-Notodden industriarv.
Foto: BLI MED PÅ VANDRING i verdensarven! oppfordrer Ole Arvid Vassbotten, Trond Aasland og Ragnhild Kaste Kaasa. De er klare for å vise rundt på Villamoen, admini og i Grønnbyen. (Foto: Rita Engedalen).

–  Det blir en kort, men innholdsrik tur som starter i Kirkeparken, går gjennom boligområdet på Villamoen til Hydros admini og videre til Grønnbyen. NIA og historielaget stiller med formidlere. Og vi har mye å fortelle om! sier Halvor Sælebakke, avdelingsleder ved Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv.

På admini vil Trond Aasland fortelle om husets mer enn 100 år lange historie – og det vil også bli noen overraskelser.

–  Notodden historielag disponerer huset i Industrigata 6 og vil invitere publikum inn for å vise hva vi har å by på. Vi stiller med medlemmer som vil orientere om ulike sider ved arbeidet vårt – alt fra slektsgransking til fotoarbeid og registrering av husmannsplasser. Vi vil vise hvordan folk levde i Grønnbyen i tidligere tider og fortelle om samarbeidet vårt med NIA. Vi byr selvsagt også på kaffe og litt å bite, forsikrer Ole Arvid Vassbotten, som er historielagets leder.

Programmet inngår i Verdensarvsenterets programserie for 2019, hvor det i høst er fokus på bysamfunnene Notodden og Rjukan. Programmet 8. oktober starter klokka 18.00 og varer om lag 1,5 time.

Arrangementet er gratis!