fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

2. april 2019 kl. 18:00 - 20:30

Ekskursjon til slippen på Tinnoset

I 2018 og -19 gjennomgår den 110 år gamle slippen på Tinnoset omfattende restaurering. 2. april kan du bli med på tur til Tinnoset og få del i alt som foregår på dette historisk svært viktige stedet.

Tinnoset har en viktig posisjon innenfor Rjukan-Notodden industriarv, og flere av de såkalt signifikante objektene som er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste befinner seg på Tinnoset.

Både slippen og ferjeleiet var allerede fra starten for 110 år siden nødvendige og svært avanserte installasjoner som skulle fungere under svært skiftende forhold. Også i dag er det helt avgjørende at de er i teknisk god stand. Ferjene Storegut og Ammonia er avhengige av slippen for å få nødvendig inspeksjon, service og reparasjoner.

Spennende og dramatiske hendelser, både i freds-og krigstid er knyttet til slippen og ferjeleiet på Tinnoset. Stedet rommer viktig industri- og transporthistorie og har gjennom tidene hatt besøk av mye fint folk.

NIAs slipp- og ferjeleieansvarlige, Tom Kaafjeld, og andre medarbeidere ved industriarbeidermuseet vil ta oss med på en rundtur på Tinnoset og fortelle om prosjekter, installasjoner og Tinnoset i nåtid og fortid. NIA setter opp buss til tirsdagens kveldsarrangement både fra Notodden og Rjukan.

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv setter opp busser fra Rjukan stasjon på Rjukan og Telemarksgalleriet på Notodden med avreise kl. 18.00, retur ca kl. 20.30.