fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

8. mai - 5. september

Edvard Munch – Det eksperimentelle selvet

Utstillingen i Sal 2 viser et stort utvalg av Munchs fotografier og inviterer deg til å oppdage en mindre kjent side ved kunstneren.
Edvard Munch: Edvard Munch på stranden med pensel og palett (utsnitt). Kollodion, 1907. Foto © Munchmuseet

Visste du at Edvard Munch ikke bare malte, men også fotograferte? Og at han tok massevis av selfies? 

Utstillingen «Det eksperimentelle selvet» viser et stort utvalg av Munchs egne fotografier. Opplev kunstnerens undersøkende og poetiske fotografier hvor han retter kameraet mot seg selv og sine nærmeste omgivelser. 

I 1902 kjøpte Edvard Munch sitt første fotoapparat. Dette brukte han flittig til å eksperimentere i nære omgivelser, ofte med seg selv foran linsen – på nerveklinikken, på stranden eller hjemme i hagen. Munch var en nysgjerrig fotografDenne eksperimentelle tilnærmingen til fotografiet er den samme som i maleriene og grafikkenMunch anså seg selv for å være amatør og stilte dermed ikke ut fotografiene offentlig. 

Utstillingen er på utlån fra MUNCH. «Det eksperimentelle selvet» er kuratert av Patricia Berman og produsert av The American Scandinavian Foundation/Scandinavia House i New York i samarbeid med MUNCH. Den har tidligere vært vist i New YorkStockholm, ved KODE i Bergen og på Munchmuseet i Oslo.  

«Det eksperimentelle selvet» vises i hele Sal 2 sommeren 2021.

Mer informasjon om utstillingsåpning kommer.