fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. juli - 8. juli

Drømmer for livet – et rollespill på storgården Ramberg anno 1907  

Året er 1907 og husmannen for Ramberg må ta et stort valg. 1.juli og 8. juli kan du bli med museets formidlere på rollespill på Heddal bygdetun!
Husfrua på Ramberg. Foto: NIA

Året er 1907 og husmannen for Ramberg må ta et stort valg. Skal han forbli husmann på gården i tradisjonens ånd, eller søke nye utfordringer i den nye industrien på Notodden? En prat med storbondefrua på Ramberg gjør ikke valget noe enklere. Kanskje publikum kan hjelpe han å velge?

 

Rollespillet «Drømmer for livet» er en kortversjon av et pedagogisk formidlingsopplegg som NIA har for ungdomsskoleelever i Notodden og Hjartdal. Men det passer for alle som ønsker historien formidlet på en levende måte! Gjennom rollespillet blir publikum bedre kjent med forskjeller og likheter i levekår og boligforhold for folk i området på 1800-tallet og utfordringer og drømmer som kunne komme med industriens fremvekst på begynnelsen av 1900-tallet. Publikum besøker husmannsplassen Hola og storgården Ramberg. Der får de også se den vakkert rosemalte Uppistugo.

Rollene spilles av NIAs formidlere. Fortellingen er bygd opp av blant annet Årsskrifter fra Notodden historielag og boka «Slik var hverdagen» av Alf Mostue.

 

Heddal bygdetun
1.juli og 8. juli kl. 12.00-13.00

Maks 25

Forhåndsalg av billetter av smittevernhensyn.
Billetter bestiller du på nett (1. juli og 8. juli) eller i skranken på Bygdetunet.

Inngang til museet er inkludert i billetten.

 

 

Opplev Notodden

I sommer kan du oppleve kultur og spennende aktiviteter hver torsdag i juli på Notodden! Både lokalbefolkning og tilreisende kan oppleve spennende kulturpåfyll og noen av perlene byen kan friste med. Publikum kan oppleve spel og sverdkamp, hesteridning, omvisninger, byvandringer, kreativt verksted, BluesCruise og mini-konserter og masse spennende kinotilbud.

Les mer om programmet og samarbeidspartene her.