fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

13. april 2019 - 22. april 2019

Sted

Vemork

Dette skjer på Vemork i påsken!

NIA ønsker velkommen til en spennende påske på Vemork. Lørdag 13. april starter påsken med den populære barneaktiviteten «Leder DET strøm?» Det vil også bli muligheter for besøk og omvisning i den historiske tungtvannskjelleren.

Leder det strøm?

Hver dag kl 14.00 kan du være med på spennende eksperimenter og lære hvordan strøm fungerer. Vemork ble bygget som en kraftstasjon for å lage strøm til kunstgjødselproduksjonen. Vi bruker EnergySticks for å teste ulike materialer, hva som leder strøm  og hvilke som ikke gjør det. Har du noe hjemme som du lurer på om leder strøm, bamsen, hårbørsten eller bestemors gamle blomstervase, kan du ta den med til Vemork og teste det!

Omvisning i tungtvannskjelleren hver dag kl. 12.00

I påsken er  den historiske tungtvannskjelleren igjen tilgjengelig for gjester. Den industriarkeologiske utgravningen på Vemork er avsluttet, og tilbake står en av de mest omtalte steder fra norsk krigshistorie.   Det ble gjort flere forsøk på å ødelegge hydrogenfabrikken og tungtvannsanlegget under andre verdenskrig.  Denne utrolige historien får du se og høre mer om  på en omvisning i tungtvannskjelleren.

Det er kun 11 billetter til hver tur, og billetter bør kjøpes i forkant av besøket slik at man er sikker på å få plass.  Kjøp billetter her.

Flere utstillinger om krigen og industrien kan oppleves på NIA, Vemork.

Besøk også den store maskinhallen og utstillingen «Det brenner!»