fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

23. januar - 9. mai

Borgny Svalastog – Alt kjøtt er som gress

Den retrospektive utstillingen viser utvalgte arbeider av Borgny Svalastog innen tekstil, grafikk og installasjon.

Endring av åpningsdato

Utstillingen «Alt kjøtt er som gress» med verk av Borgny Svalastog som opprinnelig skulle åpne 16. januar vil åpne for publikum lørdag 23. januar kl 12:00. Grunnet smitteverntiltak vil det vil ikke bli et ordinært åpningsarrangement denne lørdagen. 

Velkommen!

Alt kjøtt er som gress

Den store retrospektiv utstillingen vil presentere verk fra hele Borgny Svalastogs tid som billedkunstner fra debututstillingen i 1984 frem til i dag. Utstillingen er kuratert av Per Bjarne Boym og markerer avslutningen på Svalastogs lange kunstnerisk karriere.

Utstillingens tittel er hentet fra et bibelvers:

 

Alle mennesker er som gress og all deres prakt som blomsten i gresset.
Gresset visner, og blomsten faller av.

– Peters første brev. 1:22

 

Om kunstneren

Borgny Farstad Svalastog (1943- ) er en norsk billedkunsner, utdannet ved Vestlandets Kunstakademi. Hun arbeider i mange ulike materialer som tegning, tekstil, grafikk, pastell, skulptur, installasjon. Hun er for mange særlig kjent for sine tekstiler og broderier, og har laget en rekke bispekåper og kirketekstiler til mer enn 40 kirker. Hun står bla. bak store utsmykninger og er innkjøpt av en rekke museer og samlinger som bla. Lillehammer kunstmuseum, SKMU og Norsk kulurråd. 

Borgny Svalastog er utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

 

Utstillingen vil etter planen vandre videre til Museo Das Peregrinacions e de Santiago i Spania og KunstCenteret Silkeborg bad i Danmark.