fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

17. oktober 2020 - 25. april 2021

Billedhugger Kjell Grette Christensen

Utstillingen i Sal 2 viser skulpturer av Kjell Grette Christensen.
"Billedhugger Kjell Grette Christensen" Foto: T. Wacko, NIA

Kjell Grette Christensen (1940-2020) vokste opp på Rjukan. Han hadde sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole (1962–68) og Statens Kunstakademi under Per Palle Storm (1968–72). Grette Christensen debuterte på Høstutstillingen i 1969.

Hans kunstneriske uttrykk betraktes som en videreføring av den sterke figurative tradisjon i norsk billedhugger-kunst som har røtter tilbake til mellomkrigstiden. Christensens romantiske temperament drev hans uttrykk i en barokk retning. Han lot seg gjerne inspirere av litteraturen og da alt fra gresk mytologi til populærkultur og tegneserier.

Grette Christensen har utført en rekke skulpturer plassert ut i det offentlige rom bl.a. skulptur av stortingspresident Carl Joachim Hambro på Eidsvoldsplass i Oslo, og “Vaskekona”, “Claus Helberg” og “Elektra” på Rjukan.

Kjell Grette Christensen. Foto: Marit Christiansen

 

Bakgrunn for utstillingen

Familien etter Grette Christensen har forespurt NIA om å forvalte samlingen etter kunstneren. Som et tidlig ledd i dette prosjektet viser vi nå en utstilling på Telemarksgalleriet.

Utstillingen viser et utvalg mindre skulpturer og modeller fra kunstnerens atelier i Oslo. Inspirasjonen til utstillingen er hentet fra atelieret, og hovedsakelig en vegg med hyller fulle av modeller, utkast og mindre skulpturer. Arbeidene slik de stod lagret viste en stor bredde innenfor materialer og uttrykk, og favnet kunstverk fra store deler av Christensens karriere.

 

 

 

Utstillingsåpning

Utstillingen åpnet i Telemarksgalleriet lørdag 17. Oktober. Tale på veiene av familien ved Ida von Hanno Bast. Åpningstale var ved Helge Songe.

(Trykk på foto for full visning.)