fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

17. oktober 2020 - 31. januar 2021

Billedhugger Kjell Grette Christensen

Utstillingen i Sal 2 viser skulpturer av Kjell Grette Christensen.

Velkommen til utstillingsåpning i Telemarksgalleriet
lørdag 17. Oktober kl 12:00!

 

På grunn av smittevern er det begrenset med billetter til utstillingsåpning. 
Billetter må forhåndsbestilles her.

 

Utstillingen vil være åpent for øvrig publikum fra kl 13:00.
(Museet forøvrig åpner som vanlig kl 12:00.)

 

Kjell Øystein Grette Christensen (1940-2020) vokste opp på Rjukan. Han hadde sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole (1962–68) og Statens Kunstakademi under Per Palle Storm (1968–72). Grette Christensen debuterte på Høstutstillingen i 1969.

Hans kunstneriske uttrykk betraktes som en videreføring av den sterke figurative tradisjon i norsk billedhugger-kunst som har røtter tilbake til mellomkrigstiden. Christensens romantiske temperament drev hans uttrykk i en barokk retning. Han lot seg gjerne inspirere av litteraturen og da alt fra gresk mytologi til populærkultur og tegneserier.

Grette Christensen har utført en rekke skulpturer plassert ut i det offentlige rom bl.a. skulptur av stortingspresident Carl Joachim Hambro på Eidsvoldsplass i Oslo, og “Vaskekona”, “Claus Helberg” og “Elektra” på Rjukan.

 

Program

Velkommen ved avdelingsleder Helene Brekke
Tale ved Ida von Hanno Bast
Åpningstale ved Helge Songe

 

Bakgrunn for utstillingen

Familien etter Grette Christensen har forespurt NIA om å forvalte samlingen etter kunstneren. Som et tidlig ledd i dette prosjektet viser vi nå en utstilling på Telemarksgalleriet.

Utstillingen viser et utvalg mindre skulpturer og modeller fra kunstnerens atelier i Oslo. Inspirasjonen til utstillingen er hentet fra atelieret, og hovedsakelig en vegg med hyller fulle av modeller, utkast og mindre skulpturer. Arbeidene slik de stod lagret viste en stor bredde innenfor materialer og uttrykk, og favnet kunstverk fra store deler av Christensens karriere.