fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette arrangementet har allerede funnet sted.

13. juni 2019 - 31. desember 2019

«Det Brenner!»

Det Brenner! er den store, nye utstillingsnyheten på Vemork i 2018. I den kan du både oppleve og studere hvordan arbeidet i brannvesenet har utviklet seg de siste hundre årene, men også oppdage hvordan Hydros brannvesen sto helt sentralt i det som har blitt verdensarvbyen Rjukan.
Brannbil i utstillingen det brenner!
Foto: Tomasz Wacko/NIA

Det brenner! handler om jobben i brannvesenet og er sørgelig nok aktuell nesten hver eneste dag. Rett og slett fordi brann ennå skjer alt for ofte. Utstillingen gir innsikt i brannvernets- og brannvesenets historie, i verdensarven og i farene med hjemmebrann i dag.

Du kan faktisk se en hel brannstasjon, brannbil, brannmenn, verneutstyr og mye annet fra fortida, slik at utviklingen gjennom de forskjellige epokene på 1900- og 2000-tallet kan sees..

I tillegg knyttes Company Town Rjukan og verdensarven sammen med byens fortid som Hydros by. Preget fra periodene da industrien hadde et helhetlig samfunnsansvar for sin fabrikkby og holdt et av landets mest avanserte brannvesen, har mange forbindelser til verdensarven på Rjukan og Notodden.

Kontaktinfo:
Resepsjonen Vemork
350 99 000