fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer

11. september 2021 - 30. januar 2022

Jubileumsutstilling AOF 90 år

Utstillingen i Sal 2 viser sentrale verk fra AOFs kunstsamling i anledning forbundets 90 års jubileum.
Reidar Aulie "Taleren" (utsnitt). AOFs kunstsamling. Foto: T. Wacko, NIA

I 2021 er det 90 år siden Arbeidernes Opplysningsforbund, senere Studieforbundet AOF, ble etablert. AOFs kunstsamling, som tidligere har hengt i Folkets hus i Oslo, har siden 2006 vært deponert i NIA ved Telemarksgalleriet.  Samlingen består hovedsakelig av grafikk og kunst på papir, men også en rekke malerier av bla. Reidar Aulie. Motivene er i hovedsak knyttet til arbeiderbevegelsen og politiske tema, men inneholder mange ulike uttrykk. 

Telemarksgalleriet skal i anledning jubileet vise en utstilling i Sal 2 med utvalgte verk fra AOFs kunstsamling. Utstillingen viser sentrale verk fra kunstsamlingen sammen med verk vi ikke tidligere har hatt anledning til å vise frem.  I Sal 2 viser vi også andre verk fra museets kunstsamling som bla. Th. Kittelsens Svelgfoss-serie.

Utstillingen følges av en liten katalog med tekst av Tove Johansen, daglig leder Studieforbundet AOF Norge og kurator for utstillingen Susanne Grina Lange.  
Katalogen kan du lese i sin helhet her. 

Utstillingen er sponset av AOF.

 

 

 

Utstillingsåpning

Utstillingen åpner lørdag 11. september kl 13:00.  Åpningstale ved daglig leder Studieforbundet AOF Norge, Tove Johansen.

Musikk var ved Trym Innleggen Hagalia. Trym (19 år) har vært elev på kulturskolen i Notodden i mange år, og går nå på Blueslinja på USN campus Notodden.