fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum
Laster Arrangementer
  • Dette eventet har allerede funnet sted.

1. mai 2017 - 11. mars 2018

100 år med frykt og glød; Norge og den Russiske Revolusjon

Den russiske revolusjonen skapte både frykt og glød. Arbeiderbevegelsen over hele verden lot seg begeistre av endringene av samfunnsstrukturene som fulgte i tiden etter revolusjonen. Men de som satt med makten var redde for at revolusjonen skulle spre seg.
Utstillingen Frykt og glød
Foto: Cicilie A. F. Sandem

Revolusjonen kom i en urolig tid. Første verdenskrig, kjent for sine enorme menneskelige og materielle tap, raste og det var dyrtid flere steder enn i Russland. I utstillingen viser Norsk Industriarbeidermuseum hvilke spor revolusjonen satte i Norge og på Rjukan i årene etter revolusjonen.

Utstillingen viser også hvordan frykten for Sovjetunionen – under den kalde krigen – førte til overvåkning av kommunister og venstreradikale, samt Norges vei inn i NATO.

Til slutt viser utstillingen hvordan dagens russere forholder seg til historien og symboler fra revolusjonen. Her viser vi også at det finnes flere steder i dag som opplever noe av det samme som var utgangspunktet for Den russiske revolusjon; stor avstand mellom samfunnseliter og folket.

Støttet av Fritt ord.